Lady Blackbird met Black Acid Soul in Paradiso

Op zaterdag 9 juli 2022 staat Lady Blackbird uit Los Angeles op een ongetwijfeld groot podium op het North Sea Jazz Festival. De uit Los Angeles afkomstige zangeres – echte naam Marley Munroe – werd bij het uitkomen van haar laatste album Black Acid Soul als sensationeel betiteld. Het album werd opgenomen in dezelfde Sunset Sound studio’s in LA waar het iconische Purple Rain van Prince ontstond.

In korte tijd werd er al veel over haar liedjes en stem geroepen; doorleefd, authentiek, kwetsbaar, intens en tijdloos. En er werden ook al veel (soms ook ongepaste) vergelijkingen gemaakt met andere stijliconen. De Grace Jones van de jazz, Chaka Khan, Tina Turner, Nina Simone, Billie Holiday en Amy Winehouse konden wij al noteren.

Mojo lanceert Lady Blackbird als één van de grootste beloftes in de wereldwijde soul- en jazzscene van dit moment. En liet haar band met onder andere toetsenist Deron Johnson het afgelopen weekend warmdraaien tijdens een paar concerten in intieme clubs. En toevallig paste Paradiso met haar roemrucht verleden prima in dat plaatje. Onze fotograaf Ranjani Nirosha snoof de sfeer en maakte met haar camera’s wat stijlvolle platen!

LADY BLACKBIRD

 

Paradiso, Amsterdam (NL)
26 maart 2022
Fotografie: Ranjani Nirosha