De Nederlandse vierdaagse van Enrico Pieranunzi, Jasper Somsen en Jorge Rossy

Enrico Pieranunzi – Jasper Somsen – Jorge Rossy 

HART – RELEASE TOUR | COMMON VIEW

Na meer dan dertig concerten en internationaal lovende kritieken over de albums Tales From The Unexpected” en European Trio (met André Ceccarelli op drums), namen de Italiaanse meesterpianist Enrico Pieranunzi en de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen in september 2018 in de Mechelse MotorMusic studio hun derde album Common View op.

ROSSY
De befaamde Catalaans slagwerker Jorge Rossy werd gevraagd het trio te completeren. Niet alleen voor de tournee, maar ook voor de opname van het op Challenge Records te verschijnen album Common View. In de afgelopen decennia was Rossy een van de meest succesvolle jazzdrummers. Naast zijn werk met Woody Shaw, Joe Lovano, Carla Bley, Chick Corea en Charlie Haden maakte hij tussen 1994 en 2005 deel uit van het meest invloedrijke pianotrio uit die jaren, het Brad Mehldau Trio.

SOMSEN
Jasper Somsen
studeerde jazz en klassieke contrabas. Hij speelde met grote namen uit de Nederlandse jazzscene: Eric Vloeimans, Toon Roos, John Engels, Ferdinand Povel, Yuri Honing, Fay Claassen en Rita Reys. Maar ook buiten de landsgrenzen is Somsen bijzonder actief. Zo werkte hij met Bob Sheppard, Joey Calderazzo, Justin Faulkner, Lynne Arriale en Lori Lieberman. De vingervlugge bassist staat garant voor avontuurlijke invalshoeken.

PIERANUNZI
De Italiaanse jazzpianist en componist Enrico Pieranunzi behoort tot de meest toonaangevende pianisten van Europa. Pieranunzi heeft invloeden van Amerikaanse jazzpianisten als Bill Evans, Herbie Hancock en McCoy Tyner helemaal naar zijn hand gezet. Hij nam meer dan zeventig albums op onder eigen naam, en speelde onder meer met Chet Baker, Lee Konitz, Marc Johnson, Joey Baron, Paul Motian, Chris Potter en Charlie Haden. Pieranunzi staat bekend om zijn lyrische benadering van muziek, zijn technische perfectie en zijn vloeiende improvisaties. Zijn muziek is ook geworteld in het impressionisme van Debussy en de filmmuziek van zijn landgenoten Ennio Morricone en Nino Rota.

 

De muziek op het nieuwe album is tot stand gekomen door een gelijkwaardige en verfrissende samenwerking tussen de drie musici, zowel uitvoerend als componerend. Drie totaal verschillende levens, personages en achtergronden komen samen als één gemeenschappelijke opvatting.

Common View werd geproduceerd door Jasper Somsen in opdracht van Challenge Records.
De officiële albumrelease is 6 februari 2020.

Er staat een vier-daagse Nederlandse toernee gepland vanaf 20 februari via podia
Harderwijk,
Amsterdam,
Rotterdam en
Terneuzen

BEZETTING
Enrico Pieranunzi – piano
Jasper Somsen – contrabas
Jorge Rossy – drums

Jazzradar