Hermine Deurloo toert met Steve Gadd en haar ‘Riverbeast’

Hermine Deurloo met Steve Gadd en the BIG APPLE BAND
en speciale gast Alain Clark
vanaf 26 februari 2020 door Nederland

Onlangs bracht mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo een nieuw album – Riverbeast – uit. Met drummer Steve Gadd in het hoofd schreef ze een aantal nummers. Verder heeft ze een mooie band samengesteld met een paar gasten zoals zanger Alain Clark.

Met Steve Gadd en the BIG APPLE BAND en speciale gast Alain Clark staat een serie concerten in Nederland gepland. 

 

STEVE GADD + HERMINE DEURLOO + THE BIG APPLE BAND
Hermine Deurloo – chromatische harmonica
Steve Gadd – drums
Tony Scherr – bas, vocalen
Luca Benedetti – gitaar
Jon Cowherd – piano & rhodes
Alain Clark – vocalen, gitaar

 

Steve Gadd behoeft geen introductie. Maar toch…….hij behoort tot de meest iconische drummers van de jaren ’70 tot nu.
Het intro van Paul Simon’s megahit 50 Ways to Leave Your Lover: Steve Gadd.
De drumsolo  in het legendarische Aja van Steely Dan: Steve Gadd.
Je hoort ‘m op platen en hits van Paul McCartney, James Taylor en Rickie Lee Jones.
Plus op die van zijn eigen Steve Gadd Band (waarmee hij eerder dit jaar een Grammy won).
En nu dan op het nieuwe album ‘Riverbeast’ van Hermine Deurloo.

Hermine Deurloo was in 2018 winnaar van de prestigieuze Bernie Bray Award voor beste mondharmonica speler – Toots Tielemans en Stevie Wonder gingen haar voor.
Half Nederland kent haar van de tune van de Unox reclame. De andere helft kent haar van o.a. concerten met Metropole Orkest, Het Jazz orkest van het Concertgebouw, optredens met Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Jeangu Macrooy, en haar vele concerten met Mike Boddé, Rembrandt Frerichs en natuurlijk Willem Breuker en op festivals door Europa.

Tony Scherr toert met Bill Frisell en werkte met o.a. John Scofield en Norah Jones. Hij deed ook een vocaal/gitaar track op de 1e Family Dinner van Snarky Puppy

Luca Benedetti is rising star op gitaar uit de NYC scene: hij is een combinatie van afrobeat, NYC punkjazz, bluesrock en folk-americana. Ultieme sfeermaker in arrangementen.

Jon Cowherd is ook niet de eerste de beste. New Orleans roots (long time buddy van drummer Brian Blade), ging later naar New York. Jon was musical co-director van de Joni Mitchell 75 Tribute in LA waarbij hij werkte met Herbie Hanconck, Chaka Khan en Wayne Shorter. Toerde met Rosanna Cash en…. Iggy Pop. Vaste sidekick van Cassandra Wilson en Madeleine Peyroux.

Alain Clark is special guest deze toer. Hij vertolkt de single If We Can’t Trust Eachother (uit op 22/11 incl videoclip) en een aantal van zijn bekendste hits (Steve Gadd speelde ook op Alain’s album Live it Out).

Jazzradar