Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Drie STREAMING dagen in Amersfoort

AMERSFOORT JAZZ ONLINE

DUTCH WORLD JAZZ | TALENTS & LEGENDS

WORLD JAZZ CONFERENCE

 


20, 21 EN 22 NOVEMBER 2020

Het jaarlijkse Amersfoort Jazzfestival vindt dit jaar online plaats op 20-22 november. De organisatie presenteert een gevarieerd driedaags programma van 19 Dutch World Jazz concerten vanuit De Lieve Vrouw en De Observant in Amersfoort: Living Legends & Next Generation, vier Boy Edgar Prijswinnaars, een National Artist in Residence en verschillende ‘Festival Creations’. De concerten zijn gratis online te volgen via live streaming en worden aangekondigd vanaf de gesprekstafel in het ‘Amersfoort Jazz Café’

Drie dagen, drie streams, drie podia. Van 20 t/m 22 november streamt het festival 19 concerten live vanuit theater De Lieve Vrouw en De Observant. Het evenement is gratis online te beleven. Voor het typische festivalcachet wordt gezorgd vanuit het online Amersfoort Jazz Café, met presentatie door onder meer Izaline Calister, SaraLee Vos, Bart Wirtz en Rolf Delfos. De uitzending wordt opgeluisterd door DJ Maestro.


THEATER DE LIEVE VROUW
In het theater
geven gerenommeerde World Jazz formaties en artiesten acte de présence, zoals Tineke Postma, Izaline Calister en Margriet Sjoerdsma Odelion. Voor grensoverschrijdende verrassingen zorgen Artvark & Drums United, Efe Erdem Three4 en Stormvogels Alter Ego Jazzbarock Consort

DE OBSERVANT
In de Observant
zijn vrijdag- en zaterdagavond Amersfoort Jazz Club Nights, met Steffen Morrison, Shirma Rouse, Saskia Laroo, Alexander Beets w/ The Round Midnight Orchestra ft. Paul van Kessel en Gallowstreet Brassband, terwijl op zondag de intimiteit wordt gezocht met de tango van NAOS en de elegante Caribbean jazz van actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld.

 

NIEUWE GENERATIE
Amersfoort Jazz presenteert de nieuwe generatie met onder meer Sun-Mi Hong, Kika Sprangers, Xavi Torres, Thomas Pol, Sebastiaan van Bavel, Gideon Tazelaar, Tim Hennekes en SIMIO (de driedubbele winnaar van het Prinses Christina Concours). Amersfoort Jazz stelt i.s.m. de Spaanse partners Jazz I Am, Jazz Terrassa en Institute Ramon Llull een jong kwintet samen van de grootste talenten uit Nederland en Spanje.


LEGENDE EN FILM

Amersfoort Jazz eert ook de legendes. Hans Dulfer (80) keert terug met zijn nieuwe formatie. Boy Edgarprijswinnaar Jasper van ’t Hof neemt plaats achter de vleugel en de synthesizer. Boy Edgarprijswinnaar Jasper Blom speelt met Stormvogels Alter Ego. Trompettiste Ellister van der Molen speelt en vertelt over de filmmuziek van Miles Davis. In De Lieve Vrouw zijn drie filmvoorstellingen van de spraakmakende film Miles Davis: Birth of the Cool (2019).


CONFERENTIE

Elk jaar organiseert JazzNL parallel aan het Amersfoort Jazz festival de World Jazz Conference. Dit jaar vindt de conferentie vanwege de corona maatregelen online plaats op vrijdag 20 november van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 21 november van 14.00 tot 16.00 uur. Meer dan 100 internationale professionals uit de muziekindustrie van over de hele wereld komen samen in een virtuele ruimte om te brainstormen over de huidige crisis en hoe samenwerking en kennisdeling kan bijdragen aan een eerste herstel.

Centrale onderwerp is de ‘World Jazz Network – Impact Survey Report’ naar de gevolgen van de pandemie voor het wereldwijde jazz-ecosysteem, een onderzoek dat IKS (Zuid-Afrika) in opdracht van Amersfoort Jazz en JazzNL wereldwijd heeft uitgezet. Het rapport is in PDF format te downloaden op de websites van Amersfoort Jazz en JazzNL.

De conferentie vindt fysiek plaats in twee TV studios, één in Amersfoort en één in Johannesburg Zuid Afrika. Tijdens de conferentie kunnen buitenlandse festivals hun bijzondere talenten en laureaten presenteren voor het Sena Performers International Jazz Laureate Festival.