Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Eerste Karel Van Eerd Music Award bekend!

Ryan Hanseler Trio

The Grand Prize voor de eerste editie van de Karel Van Eerd Music Award (KVEMA) werd vanavond na een spannende finale bekend gemaakt. Na de finale met de zes finalisten koos de jury voor het speciaal voor deze gelegenheid overgevlogen Ryan Hanseler Trio + 1 uit New Orleans. Zangeres Gabrielle Cabasso die met het trio optrad kreeg bovendien de Individual Prize. Het trio laat zich inspireren door hedendaagse New Orleans musici als Ellis Marsalis en Herlin Riley, maar ook door Thelonious Monk en vroege jazzcats als Sidney Bechet, Jelly Roll Morton en meer.

RYAN HANSELER TRIO + 1
Ryan Hanseler – piano
Peter Varnado – drums
Gabrielle Cavassa – zang
Lex Warshawsky – contrabas

Zangeres Gabrielle Cavassa wint INDIVIDUAL PRIZE

JURY PRIZE
The Jury Prize
, een speciale aanmoedigingsprijs met daarbij een ticket voor de finale van de volgende editie van de KVEMA werd toegekend aan The Fried Seven, een groep musici die zich laten inspireren door New Orleans bands en de Swingperiode. Hun repertoire bestaat o.a. uit werk van Louis Armstrong uit de jaren ’20 tot composties van Duke Ellington en eigen arrangementen.

JURYRAPPORT
De jury van de eerste editie van de KVEMA, bestaande uit Co de Kloet, Dado Moroni, Eelco van Velzen (voorzitter), Hans Mantel en Michael Varekamp zal later deze week met een motivatie en juryrapport komen.

THE FRIED SEVEN
Pablo Castillo – trompet, cornet
Cem Karayalcin – banjo, gitaar
Martí Mitjavila – klarinet, tenorsaxofoon
Pepijn Mouwen – clarinet altsaxofoon
Simon Osuna – contrabas
Carlos Ayuso – drums
Matteo Paggi – trombone

 

Tekst: Eddy Westveer

The Fried Seven wint JURY PRIZE