Eerste namen Amersfoort

- F E S T I V A L S -

Amersfoort World Jazz - fotograaf www.denozem 02
Amersfoort World Jazz Festival 2024 van woensdag 14 tot en met zondag 18 augustus 2024

EERSTE NAMEN AMERSFOORT WORLD JAZZ FESTIVAL
De eerste namen voor de line-up van het Amersfoort World Jazz Festival 2024 zijn bekend. Aankomend jaar 2024 programmeert het festival van woensdag 14 tot en met zondag 18 augustus een veelzijdig en avontuurlijk programma met meer dan tachtig concerten op verschillende binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad van Amersfoort.

LINE-UP LIEVE VROUWEKERKHOF
Op het hoofdpodium aan het Lieve Vrouwekerkhof presenteert een breed palet aan artiesten waaronder Ntjam Rosie ft. Licks & Brains, Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Maite Hontelé, het New Jazz Orchestra en levende jazzlegendes Deborah Brown en Houston Person. Elk concert staat in het teken van een bijzonder thema, genre of initiatief.

LEGENDS IN OBSERVANT
Het festival wordt op de woensdagavond afgetrapt met een Legends avond in Observant, met onder andere Edwin Korzilius & Frits Landesbergen Quartet, Lex Jasper Quartet en Edwin Rutten.

ARTISTS IN RESIDENCE
Saxofoonvirtuoos Houston Person en jazzzangeres Deborah Brown presenteren aankomend jaar als International Artists in Residence (IAIR). De uit VS afkomstige Person en Brown hebben beiden een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van World Jazz. Tijdens het festival treden zij op in verschillende bijzondere bezettingen. Jazzpianist Peter Beets wordt uitgedaagd om in de rol van National Artist in Residence (NAIR) te treden en verkent nieuwe muzikale dimensies met onder andere pianist Mike Boddé en Peter Beets op kerkorgel en de Zuid-Afrikaanse trompettist Darren English.

Artists in Residence
Artists in Residence Deborah Brown en Houston Person

FEMKE MOOREN EXCEPTIONAL
De 21-jarige altsaxofonist Femke Mooren is dit jaar verkozen tot Exceptional Endorsed Talent. Met haar Femke Mooren Quartet won zij in 2023 de eerste prijs tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Jazz Concours. Op dit moment speelt ze in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Gedurende het Amersfoort World Jazz Festival brengt Mooren met haar kwartet eigen composities ten gehore, maar wordt ook uitgedaagd om zich te presenteren in nieuwe bezettingen.

SENA PERFORMERS INTERNATIONAL JAZZ LAUREATE FESTIVAL
Tijdens het festival vindt ook het International Jazz Laureate Festival plaats: hét uitwisselingsprogramma waar buitengewone talenten van uit heel de wereld op het podium de jazztradities uit hun thuisland vertegenwoordigen. Exceptional Endorsed Talent van eigen bodem, Femke Mooren vertegenwoordigt Amersfoort World Jazz Festival. Aanstaande editie zijn er speelplekken gereserveerd voor internationale talenten uit onder andere Sicilië, Spanje, Polen, Hongarije, Zuid-Afrika en Australië.

Femke Mooren_03
Femke Mooren Exceptional Endorsed Talent

KAARTVERKOOP VANAF 1 JUNI
De kaartverkoop voor het Amersfoort World Jazz Festival start op zaterdag 1 juni om 10:00 uur. Nieuwsbrieflezers krijgen de mogelijkheid om vanaf donderdag 30 mei al een ticket te bemachtigen. Het festival programmeert in 2024 betaalde én gratis concerten en biedt losse concertkaarten, dagkaarten en passe-partouts.

Dias-Latinos-2023-www.denozem.com-293-van-560 (1) kopie
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met Maite Hontelé op Lieve Vrouwenkerkhof