Elias D’hooge Trio wint B-jazz

Winnaar B-jazz 2023

Elias D'hooge Trio winnaar B-jazz 2023
 Elias D’hooge Trio daags na hun optreden bij B-Jazz.

In samenwerking met Jazz in ‘t Park organiseerde Muziekmozaïek van 7 tot en met 9 september de 43e editie van de finale van B-Jazz International Contest 2023. In het Gentse Voorhavenpark kon het talrijk aanwezig publiek samen met de jury genieten van zes schitterende concerten.

ZES FINALISTEN
De zes deelnemende bands waren achtereenvolgens Symbiosis 5 (Hongarije), Urban Quartet (Italië), Anti-Panopticon (België/Nederland), Peter Willems Trio (Nederland/Duitsland/Polen), Elias D’hooge Trio (België) en Sebastian Spanache (Roemenië).

Met zeven nationaliteiten op het podium was het internationale karakter van deze wedstijd voor jonge jazzmuzikanten alvast gegarandeerd en de optredens waren stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Op basis van wat we hoorden en te zien kregen ziet de jazztoekomst er rooskleurig uit.

GROTE PRIJS ALBERT MICHIELS
Na afloop van het optreden van de zesde finalist op zaterdagavond trok de internationale vakjury zich terug om te beraadslagen, wat geen evidente taak was gezien het hoge niveau van alle deelnemers. Uiteindelijk kwamen ze tot de eensluidende beslissing dat de winnaar van B-Jazz 2023, de winnaar van de ‘Grote Prijs Albert Michiels’ de groep Elias D’hooge Trio is.

ELIAS D’HOOGE TRIO
Het trio bestaat uit Elias D’hooge (piano), Zjef Van Steenbergen (contrabas) en Tom Peeters (drums).

Elias D'hooge
Pianist Elias D’hooge is met zijn 23 jaar de jongste van het trio twintigers

JURY
De jury bestond uit:
Ioan Big (Roemenië),
Cristina Zavalloni (Italië),
Aygül Günaltay-Weyler (België/Turkije),
Irja Zeper (Nederland),
Jan Formannoy (Nederland) en
Filip Verneert (België).

UIT HET JURYRAPPORT

Super good quality of performance.

They breathe the music together!

Great sound as a trio.

An honest, simple, committed, straight-forward approach to music.

Nothing distracted me from truly enjoying it.

Elias D'hooge Trio
Het trio met pianist Elias D’hooge speelde afgelopen zondag tijdens Jazz at Home op een mooie klassieke Steinway bij Quatre Mains in Mechelen. Zij wisten al dat ze de prijs hadden gewonnen, maar het publiek mocht het toen nog niet weten.