Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Jazz in beroering bij JazzClub BEAU

Merlijn Doomernik
CHI Quartet van de in Hongkong geboren Tin-Chi Siu opent het ‘grenzeloos’ podium voor jazztalent (foto Merlijn Doomernik)

CHI Quartet raakt de ziel met tederheid door dromerige klassieke melodieën, maar ook met moderne jazz grooves. Het is een internationaal en eigentijds jazzkwartet uit Rotterdam, gevormd door pianiste en componiste Tin-Chi Siu (Macau/Hong Kong), bassist Ildo Nandja (Zuid-Afrika), saxofonist Loek van den Berg (Nederland)en drummer Martin Hafizi (Bulgarije). Zij openen op donderdag 5 oktober 2023 een nieuw seizoen van een nieuw initiatief: JazzClub BEAU.

LANCERING ‘GRENZELOOS’ PODIUM VOOR JAZZTALENT
Beauforthuis, programmeur Matti Austen en Stichting Kamperlinie hebben de handen ineen geslagen met de oprichting van JazzClub BEAU. Creatief uitgangspunt is de live samensmelting van aanstormend talent en muzikanten van de gevestigde orde: jazz in beroering.

VOORLOPIG ZES CONCERTEN
In het aankomende seizoen worden er 6 concerten georganiseerd, maar de bedoeling is dit aantal te doubleren de komende jaren. Op de rol staan o.a. optredens van K.O. Brass, Blue Sands feat. Mete Erker/Anton Goudsmit en Vlijmscherp/Licks & Brains.

Het Beauforthuis voert al sinds 1990 een onafhankelijke en eigenzinnige programmering, met altijd al veel aandacht voor jazz. Het plan achter JazzClub BEAU is een gestructureerd jazz-aanbod creëren, waarin vooral verschillende generaties tegelijk live samenspelen. Vanuit alle windrichtingen en diverse roots.

Matti Austen is verantwoordelijk voor de programmering. Op zijn palmares staat o.a. (co) programmering van Amersfoort World Jazz festival & Global Village Festival, dus deze uitdagende klus is hem wel toevertrouwd.

De naam Kamperlinie slaat op de geschiedenis van Austerlitz. Die gaat terug tot 1804, toen Napoleon Bonaparte zo’n 18.000 manschappen liet samenkomen. Dat moet tweehonderd jaar geleden een gigantische impact hebben gehad op de omgeving. Met veel beroering en allerhande ongecontroleerde, (half)illegale en spannende zaken als hoererij, drank en (zwarte) handel. Oftewel: achter de (kamper)linie, daar gebeurde het!

PROGRAMMA 23/24

5 oktober 2023 Chi Quartet

2 november 2023 Kika Spangers Quintet

30 november 2023 Rik Cornelissen – Carte Blanche: feat. Bert Van de Brink / Adinda Meertins / Ruben Drenth

8 februari 2024 K.O. Brass

7 maart 2024 Blue Sands feat. Mete Erker / Anton Goudsmit.

4 april 2024 Vlijmscherp/Licks & Brains.

WAAR?
JazzClub BEAU is te vinden in het Beauforthuis aan de N224 tussen Zeist en Woudenberg, bij hectometerpaaltje 5,4.

Het adres is: Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz