Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Jazz Middelheim weer op de radar

- F E S T I V A L S -

Gezellige drukte op festivalterrein Park Den Brandt
 Zaterdag 16 november 2024 jazz in het kasteel

Jazz Middelheim start dit najaar weer op met mini-editie, in 2025 volgt volwaardig festival.

Jazz Middelheim is een iconisch muziekfestival dat sinds 1969 plaatsvindt in de prachtige Antwerpse Middelheim- en Den Brandt-parken. Het brengt al decennialang liefhebbers van jazzmuziek samen in een unieke setting. Met zijn nieuwe koers en verfrissende aanpak onder het nieuwe management, belooft Jazz Middelheim ook in de komende jaren een niet te missen evenement te blijven op de Belgische festivalagenda. Vanaf nu zal Jazz Middelheim worden georganiseerd door de ervaren teams achter het succesvolle Paradise City Festival en Brosella Festival. Deze samenwerking belooft een frisse wind voor het geliefde jazzfestival.

MINI-EDITIE NAJAAR 2024 IN HET KASTEEL
Op zaterdag 16 november 2024 vindt een speciale mini-editie van Jazz Middelheim plaats. In het idyllische kasteel van Park Den Brandt zullen intieme concerten doorgaan met beperkte plaatsen voor pers, professionals en publiek. Daarnaast worden er op diverse locaties in het centrum van Antwerpen concerten georganiseerd, om de lokale jazzscene te vieren en te versterken. “Met deze mini-editie willen we niet alleen de stad omarmen, maar ook een voorproefje geven van wat er zal komen,” aldus Bert Scheurs, festivalmanager van het vernieuwde Jazz Middelheim.

PINKSTEREN 2025
Jazz Middelheim zal vervolgens in 2025 groots terugkeren met een volwaardig festival. Van vrijdag 6 juni tot en met maandag 9 juni transformeert het nieuwe team de site in Park Den Brandt opnieuw om tot een gezellige, uitbundige en internationaal erkende bijeenkomst voor jazzmuziek. Een belangrijke verandering is dat het festival dus niet langer midden augustus zal plaatsvinden, maar tijdens het pinksterweekend. “Deze verschuiving biedt ons meer flexibiliteit in de programmering,” legt Schreurs uit. “Het stelt ons in staat om een breed scala aan internationale bands aan te trekken, zonder de kosten die gepaard gaan met de zomerse uittocht van Amerikaanse artiesten.”

Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur in Antwerpen: “Met de terugkeer van Jazz Middelheim in het pinksterweekend van 2025 is de doorstart en de vernieuwing van het gerenommeerde festival verzekerd! Het festival heeft door de jaren heen wereldberoemde jazzmusici verwelkomd, en fungeert als culturele ambassadeur voor onze stad. Kortom, Jazz Middelheim versterkt ook de volgende jaren de internationale uitstraling van Antwerpen!”

Met deze vernieuwingen hoopt de organisatie niet alleen het trouwe publiek te blijven bedienen, maar ook een jonger en breder publiek te bereiken. Verdere plannen en innovaties zullen tijdens de mini-editie op 16 november worden onthuld.

PERSBERICHT 9 juli 2024