Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Live in LantarenVenster op 3 juli 2020

Albumpresentatie Robert Koemans live in LantarenVenster op 3 juli 2020

JAZZ INTERNATIONAL ROTTERDAM

foto Charlotte van der Gaag

NIEUWE MAKERS
Op vrijdag 3 juli presenteert jazzpianist en -componist Robert Koemans zijn album CROSS in LantarenVenster te Rotterdam. Het concert is onderdeel van Koemans’ Nieuwe Makers traject bij Jazz International Rotterdam. De intieme setting met verstilde pianomuziek in een kleine bezetting is passend voor het eerste publieke concert dat, na het van kracht worden van de Corona-maatregelen, plaatsvindt in LantarenVenster.

Robert Koemans verdiende zijn sporen als bandleider, componist en pianist van Coal Harbour, een tienkoppig jazzensemble uit Rotterdam. Hun debuut cd JOLT, in 2017, kreeg lovende kritieken. Na vele schrijfkilometers voor verschillende grote bands gemaakt te hebben, zocht Koemans meer vrijheid in een kleine bezetting met een grotere rol voor de piano. Het resultaat is CROSS.

Het album wisselt dromerige, verstilde soundscapes af met frisse ritmische composities en rauwe passages, die schuren maar nooit te abstract worden. Bassist Alessandro Fongaro en drummer Willem Romers zijn van meet af aan betrokken. De muziek van het trio is een onderzoek naar muzikale interactie waarin alle instrumenten een gelijkwaardige plek hebben. CROSS wordt uitgebracht op het jazzgeoriënteerde indie label ZenneZ Records.

Robert Koemans is Nieuwe Maker bij Jazz International Rotterdam. In een Nieuwe Makers traject, dat mogelijk wordt gemaakt door Fonds Podiumkunsten, worden jonge makers door een podium- of concertorganisator begeleid naar de volgende stap in hun carrière.

Eerdere Nieuwe Makers bij Jazz International Rotterdam waren drummer Mark Schilders en gitarist Jorrit Westerhof.

Corona-maatregelen tijdens het concert

Dit concert is het eerste publieke concert sinds de heropening van LantarenVenster op 1 juni jongstleden. Het concert maakt deel uit van de serie Jazz on Friday in de maand juli.

LantarenVenster treft de nodige maatregelen om de concertervaring voor publiek, medewerkers en muzikanten zo prettig en veilig mogelijk te maken. Er is dan ook een beperkt aantal mensen aanwezig, er zijn speciale hygiënemaatregelen en iedereen blijft op 1,5 meter afstand van elkaar.

Robert Koemans – albumpresentatie CROSS

Vrijdag 3 juli 2020, 20:30u

LantarenVenster, zaal 1 (Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam)
€ 15,- (div. kortingen)

Ticketlink

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stichting Bevordering van Volkskracht en LantarenVenster.

Over Jazz International Rotterdam
Jazz International Rotterdam bevordert het jazz maakklimaat in Rotterdam door het ondersteunen en begeleiden van talentvolle jazzmakers uit de stad en door samen met de makers projecten te creëren en initiatieven van makers mogelijk te maken. Hierdoor ontstaat nieuw en actueel aanbod in de stad, dat wordt gepresenteerd aan een breed Rotterdams publiek op inspirerende plekken en tijdens het jaarlijkse Festival Jazz International Rotterdam.

Jazzradar