Music Meeting Festival 2023 in Nijmegen

- F E S T I V A L -

WANNEER? 27, 28 en 29 mei 2023
WAAR? Park Brakkenstein | Driehuizerweg | NIJMEGEN
l'Objet Sonore met Ada Rave
Na de officiële opening van Music Meeting Festival 2023 op zaterdag 27 mei om 15:30 uur
is in Park Brakkenstein bij l’Objet Sonore, de niet te missen geluidsinstallatie van Luc Ex verschillende malen te beleven.
Zaterdag om 17.30 en 21.00 uur met Ada Rave
Zondag 17.30 en 19.20 uur met Annelie Koning
Maandag om 15.00 en 18.10 uur met Ferry Heijne van De Kift

In het Pinksterweekend op 27, 28 en 29 mei wordt het Nijmeegse Park Brakkenstein een ontmoetingsplek voor cultuurminnaars en muziekavonturiers van alle leeftijden. Bijzondere artiesten maken hun opwachting tijdens de 37e editie van Music Meeting Festival.

THE LIGHT IS ALWAYS CHANGING
Onder het motto ‘The light is always changing’ (James Baldwin) zette de internationaal georiënteerde nieuwe artistiek leider Martyna van Nieuwland in korte tijd met haar team van mensen een programma in elkaar dat zijn weerga niet kent. Er komen gasten uit meer dan 30 landen, waaronder ook talent uit Nederland. Er staan meer dan 150 muzikanten gedurende 3 dagen op 4 podia in het park.
Van Nieuwland die pas in oktober in Nijmegen startte heeft een bijzondere staat van dienst als oprichtster en programmeur van diverse jazz- en andere muziekfestivals in Polen. Maar ze woonde ook acht jaar in Finland. Niet verwonderlijk dat je in het Nijmeegse park ook bijzondere Poolse en Finse talenten tegen zult komen.

Teaser Music Meeting Festival 2023

MEER DAN 150 MUZIKANTEN
Tijdens Music Meeting Festival staan originaliteit, inclusiviteit, diversiteit en nieuwsgierigheid centraal. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor muzikanten waar unieke samenwerkingen mogelijk worden. Te veel namen om op te noemen: Jamie Peet als artist in residence, Esinam, Linda Fredriksson met hun JUNIPER, Poil|Ueda, EABS meets Jaudi, Maja Mortensson & Daniel Herskedal, Anna Maria Jopek, FaKruTu Dakar Edition, Luc Ex met zijn l’Objet Sonore en drie verschillende gasten.

PoiL / Ueda
PoiL Ueda op maandag 29 mei om 16.10 uur.
Een spannende ontmoeting tussen traditionele Japanse storyteller en Franse progrock

BIJZONDERE ONTMOETINGEN
Het festival staat echt bol van bijzondere ontmoetingen en combinaties. Zo is er zaterdagmiddag al vroeg de Noorse muzikant Daniel Herskedal. Hij speelt bastrompet en tuba en wordt vergezeld door Marja Mortensson met niet alleen een intrigerende stem. Zij zingt namelijk een bijna uitgestorven taal van de Sami. Samen roepen ze een sfeer op die je in Noordelijke sferen tussen de rendieren brengt. Hoe bijzonder is dat?
Uit Polen is er zondagmiddag vocaliste Anna Maria Jopek die daar de status van popster geniet. In de jazz werd ze bekend door een samenwerking met Pat Metheny, maar ook met Branford Marsalis. In Nijmegen is Jopek, die Polen ooit voor het songfestival vertegenwoordigde, met haar eigen kwartet en zingt in het Pools!
Enkele weken geleden kregen we het fraai uitgevoerde op Astigmatic Records uitgebrachte album “In Search of a better Tomorrow” aangereikt. Het is het Poolse EABS dat samenwerkt met het Pakistaanse Jaubi. Deze negen instrumentalisten gaan de zaterdagavond ongetwijfeld met hun meeslepende groepsgeluid knallend afsluiten. EABS meets Jaubi!
Op maandag 2e Pinksterdag mag je de bloedstollende muziek en performance Poil Ueda zeker niet missen. Door de Japanse epische verhalenvertelster Junko Ueda worden demonen verbannen terwijl de muziek van de Franse progrockers je zal overweldigen.

Eddy Westveer
Linda Fredrikssson JUNIPER
Finse Linda Fredriksson als gast bij Belgisch Ghanese ESINAM en met hun band JUNIPER (foto) op zondag!