NIEUW: The Karel van Eerd Music Award!

Karel van Eerd Music Award

Er is een nieuwe Jazz Award!
Al voor de Corona-pandemie waren er plannen om een nieuw en groots jazzevenement op poten te zetten. Corona zette er een dikke streep door.
De allereerste editie van de Karel van Eerd Music Award is op 12 oktober 2021 online gegaan.

In deze nieuwe jaarlijkse jazz bandwedstrijd strijden bands om de ultieme carrière kickstart: Een volledige gesponsorde Europese Tour ter waarde van €25.000! Naast deze ‘Grand Prize’ zijn er nog andere prijzen te winnen met een totale waarde van €50.000,-.

Zo is er ook The Jury Prize; een aanmoedigingsprijs voor de band die het net niet heeft gehaald en misschien het komende jaar een grotere kans maakt.

De award is vernoemd naar Karel van Eerd, o.a. bekend als oprichter van de Jumbo Supermarkten.
Als gepassioneerd jazzliefhebber ondersteunt hij al jarenlang bands en festivals maar met dit initiatief streeft hij naar duurzamere verbetering van het gehele jazz ecosysteem.
Samen met Eelco van Velzen van Festiventures BV, namen ze het initiatief om met deze unieke internationale bandwedstrijd talent een serieuze kans te geven en het in jazz geïnteresseerde publiek te vergroten.

“Een jazzband die in staat is om deze Award te winnen is per definitie zo goed dat elk publiek ter wereld ze zou moeten kunnen horen”.
Met welke jazzstijl dit bereikt wordt is aan de jury waarbij onder andere gelet wordt op hoe de bands tijdens de finale de zaal overtuigen.

Bands die willen deelnemen kunnen zich inschrijven op de website en lezen daar ook de details over de wedstrijd;
waar je aan moet voldoen, wat je moet insturen en wat de voorwaarden zijn én wat er te winnen valt en wanneer.

De inschrijvingsfase loopt van 12 oktober tot en met 12 december 2021.
De finalisten en semi-finalisten worden op 20 december bekend gemaakt!

De finale is op 13 maart 2022!