Nordic Jazz in Wageningen staat voor de deur

Nordic Jazz 22 en 23 september 2023

Trygve Seim
 Saxofonist Trygve Seim speelt vrijdagavond om 22.00 uur met pianist Tord Gustavson

Het Nordic Jazz Festival wordt georganiseerd door Jazz in Wageningen
en de concerten vinden plaats in theater Junushof in Wageningen
op vrijdag 22 en zaterdag 23 september.

Het Nordic Jazz Festival wordt geopend op vrijdag 22 september om 19.00 uur met een concert van het trio van de Deense pianist Rasmus Sørensen.

Op zaterdagavond om 23.30 uur sluit het (eveneens Deens) duo van Nikolaj Svaneborg (Wurlitzer, synthesizer) en Jonas Kardyb (drums, percussie) het festival af.

En daartussen in ook veel andere andere hoogtepunten. Naar het optreden van de Noorse saxofonist Trygve Seim en de Noorse pianist Tord Gustavson. Zij gaan bijvoorbeeld interpretaties van Bach-koralen spelen. Gustavson is altijd erg beïnvloed geweest door het werk van Bach en uitvoeringen van pianist Glen Gould. Verwacht dus een versmelting van passie en elegantie. Trygve Seim is één van de meest originele en vernieuwende saxofonisten in de huidige jazzscene. Een niet te missen concert!

Op zaterdag is er ook nog een concert met een Nederlands tintje. De IJslandse bassist Gulli Gudmundson speelt met pianist Jeroen van Vliet en trompettist Koen Smits.
Ook van het Zweedse trio RYMDEN dat ontstond nadat E.S.T. in 2008 uiteenviel door het overlijden van pianist Esbjörn Svensson zal voor het nodige vuurwerk gaan zorgen!

Rasmus Sorensen Trio
Bugge Wesseltoft Solo
Lars Jansson Trio
Ellen Andrea Wang Trio
Gulli Gudmundson Trio
Rymden
Svaneborg Kardyb