On the Roof Concerten – Sensatie boven het IJ!

On the Roof concertreeks

03-07 t/m 18-09 2020

On the Roof Concerten- Sensatie boven het IJ!

Concertreeks On the Roof is al sinds 2012 een vaste zomerse oase voor liefhebbers van live concerten in intieme setting.
Nu alle grotere muziekfestivals één seizoen moeten overslaan wordt het dé (misschien wel enige) aangewezen plek voor livemuziek
van hoog artistiek niveau in de open lucht in Amsterdam.

Met een bezetting van 2 x 36 personen per avond en nooit meer dan 3 musici op het podium neemt On the Roof de door het RIVM opgestelde maatregelen ruim in acht.
Zo zorgen we voor de veiligheid van bezoekers, artiesten en personeel en bieden we dezelfde gastvrijheid en familiaire sfeer die het publiek van ons gewend is.

Lokale artiesten met de meest uiteenlopende achtergronden
Het programma presenteert dit jaar 100% lokale artiesten om meer dan ooit de Nederlandse muziek professionals te steunen. “Lokaal‘ betekent bij On The Roof altijd: woonachtig in Amsterdam of Nederland, maar afkomstig uit alle windstreken.

Het prachtige trio Mudita, winnaar van de Edison Jazz/ World in 2019, trapt de reeks af op 3 juli. Internationale klanken komen dit jaar onder andere van Fuensanta Méndez uit Mexico, Omar Mollo uit Argentinië en Sun-Mi Hong uit Zuid-Korea. Een zeer bijzondere afsluiter op 18 september wordt ster harpiste Lavinia Meijer met een nieuw soloprogramma.

Wij kunnen geen garantie geven voor pittoreske zonsondergangen maar wel voor magische muzikale momenten zoals ieder jaar!

PROGRAMMA

03-7 – Mudita

10-7 – Raya/ Golek/ Hildenbrand

11-7 – Sun-Mi Hong & Alistair Payne

24-7 – Fuensanta Méndez

07-8 – Omar Mollo & Juan Pablo Dobal

08-8 – Teus Nobel & Vincent Houdijk

21-8 – Kadogo 1er (Lwela Kasulwe)

04-9 – Sanem Kalfa & George Dumitriu

18-9 – Special edition: Lavinia Meijer

ON-THE-ROOF
Instagram – @on_the_roof_concerts
Facebook – @roofconcertsamsterdam

LOCATIE
HoogtIJ, Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam-Noord

Jazzradar