Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

On the Roof met hommage Felix Hildenbrand

- ON THE ROOF 2023 -

On the Roof 2023
Felix Hildenbrand (foto Sophie Conin)

ON THE ROOF 2023

Hommage aan Felix Hildenbrand met twee muzikale avonden On the Roof

Op zaterdag 19 augustus en vrijdag 15 september worden twee muzikale avonden georganiseerd bij On the Roof in Hoogtij, Amsterdam Noord. Deze avonden zijn een hommage aan de in april overleden, bassist en oprichter van deze twaalf jaar oud concertreeks, Felix Hildenbrand, met optredens van bevriende bands en muzikanten, en bijzondere projecten waar hij tot recentelijk bij betrokken was.

ZATERDAG 19 AUGUSTUS & VRIJDAG 15 SEPTEMBER
Deze concerten geven de loyale achterban van On the Roof de ruimte om afscheid van Felix te nemen en zijn bereikte successen te vieren. Ze geven ook de mogelijkheid aan nieuwkomers om de magie van buitengewone livemuziek onder te sterren te ontdekken. Op deze manier wordt een continuïteit van dit bijzonder concertreeks gecreëerd in een uitzonderlijk jaar. Daarnaast geeft deze kleinere editie van On the Roof het bestuur de tijd om na te denken over de verdere toekomst .

Nicolò Ricci's Ambergris
 Ambergris

MADABA TRIO
Op zaterdag 19 augustus presenteren Felix’s vrienden en medemuzikanten Nawras Altaky en Sjahin During de muziek van MaDaBa Trio, hun nieuw project met pianist Tony Roe. Dit ensemble combineert de taal van Maqam uit het Midden-Oosten met hedendaagse jazz en weeft een tapisserie van kleurrijke improvisaties. MaDaBa Trio nodigt uit op een muzikale reis waar traditie en vernieuwing harmonieus samenvloeien. Nawras Altaky is ruim tien jaar een vaste gast bij On the Roof en speelde er vorig jaar nog met Felix Hildenbrand en hun gezamenlijke project Alfonsina. Sjahin During, trad vorig jaar ook met Felix op met Cacha Mundinho.

AMBERGRIS
Als programmeur maakte Felix Hildenbrand altijd ruimte voor nieuwe projecten van beproefde muzikanten. Wie de afgelopen twaalf jaar On the Roof bezocht zal dan ook de namen van Sun-Mi Hong, Nicolò Ricci en Alessandro Fongaro herkennen. Met pianist Emanuele Pellegrini maken ze de avond compleet met de zwoele muziek van hun nieuw band Ambergris. Verwacht originele en onconventionele composities, uitgebreide harmonieën die vaak uit de klassieke muziekwereld komen en hartverscheurende melodieën die geïnspireerd zijn op Italiaanse populaire muziek, uitgevoerd door een herzien versie van het meest traditionele type ensemble in de jazz, een saxofoonkwartet.

ears wide open
Earswideopen (foto Arkady Mitnik)

MUZIKAAL MONUMENT
Vrijdag 15 september is in het teken van drie projecten waar Felix Hildenbrand tot kortgeleden nauw bij betrokken was. Tussen 2003 en 2023 bestond Earswideopen uit bassist Felix Hildenbrand, percussionist Achim Heine en pianist/found object-speler Jurriaan Berger. Het tragische overlijden van hun collega en vriend bracht Achim en Jurriaan ertoe een muzikaal monument voor hem op te richten in de vorm van het album BAJO Y ALTO, met onuitgegeven werk van het trio opgenomen tussen Covid-lockdowns. Dit album stellen ze op 15 september voor, met speciale gasten Cord Heineking (bas) en Oene van Geel (altviool).

Het oorspronkelijke Trio ‘Golek, Luther & Hildenbrand‘ sloeg de handen in elkaar rond het thema ‘Monk meets the Beatles’, een eerbetoon aan twee legendarische muzikale inspiraties: Thelonious Monk en The Beatles. Het programma bestaat uit nieuwe arrangementen van hun nummers en originele muziek gecomponeerd door de trioleden. In dit concert, begeleid door bassist Cord Heineking, presenteren Golek en Luther ook de gloednieuwe muziek-EP die ze hebben opgenomen en geproduceerd met Felix Hildenbrand, kort voor zijn overlijden.

Trio Lembranças bestaat uit Daniel de Moraes, Hermine Deurloo en Femke Smit. Ze spelen Braziliaans Populaire Muziek, bossa nova en samba om de plaatsen, mensen en momenten die er waren te herdenken en om te vieren wat komen gaat. Met speelsheid en een warm en meeslepend geluid brengen ze Braziliaanse liedjes tot leven. Wie erbij was kan zich ongetwijfeld het memorabele concert van 2019 herinneren toen Felix Hildenbrand Hermine Deurloo voor de eerste keer uitnodigde als speciale gast met Trio Açai.

PROGRAMMA
Zaterdag 19 augustus 2023
deuren 20.00 – aanvang 20.30

MaDaBa Trio

&
Ambergris

On the Roof_logo

PROGRAMMA
Vrijdag 15 september 2023

deuren 20.00 – aanvang 20.30

Earswideopen,
Monk meets the Beatles
& Trio Lembraças.