Ondergesneeuwd door Belgische jazz

Jazz in de Week van de Belgische muziek

jazz in de week van de Belgische muziek

Tijdens de Week van de Belgische Muziek schakelt ook de jazzsector een versnelling hoger.

Verschillende spelers uit de sector bundelen dan de krachten om de spotlights op muziek van eigen bodem te richten. Via het platform jazz.be en de socialmediakanalen van de betrokken organisaties zal een week lang boeiende en verrassende content gedeeld worden, van fotoreportages en playlists tot videoclips en concertopnames (van o.m. MixMONK, Lynn Cassiers, Jef Neve, Ottla, ESINAM, Raf Vertessen, MikMâäk, De Beren Gieren, Le Rêve d’Eléphant Orchestra, Bram De Looze, Joachim Badenhorst en nog veel meer).

De Belgische jazz krijgt het – net als heel wat andere sectoren – hard te verduren, maar bleef in beweging, ook al gebeurde het sinds maart minder zichtbaar. Een mooi voorbeeld van wat je kan bereiken met verenigde krachten, was het ambitieuze Bel Jazz Fest, een tweedaags online event met het kruim van de Belgische jazz. Tussen de lockdowns regende het ook kleinschalige, coronaproof georganiseerde voorstellingen en zelfs enkele festivals. De sector toonde zich inventief en vastberaden. Intussen bleven muzikanten broeien op nieuwe projecten, namen ze deel aan residenties, werd er nieuwe muziek uitgebracht, konden ze hun ei kwijt via kwalitatieve livestreams.

 

Maar natuurlijk tellen we allemaal af naar de toekomst. Naar het échte werk. Van 8 tot 14 februari laten we nog eens zien en horen wat we missen. De Belgische jazzartiesten worden dan in de kijker gezet via de Facebookpagina’s van heel wat deelnemende organisaties, waaronder Bozar, Brosella, C-Mine, De Bijloke, Flagey, Gent Jazz, Jazz Middelheim, Jazz Station, Handelsbeurs, JazzLab, kunstencentrum KAAP, kunstencentrum nona, Leuven Jazz, Met-X, Sound In Motion, VI.BE en vele andere. Wil je alles zien, volg dan zeker de Facebookpagina jazz.be.

De Week van de Belgische muziek wordt zo één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. Want muziek is onverwoestbaar en tijdloos, ook in coronatijden.

Sneeuw jazz



#UnitedWeJazz