Otis x Brebl 2022

- F E S T I V A L S -

Wicked Jazz Sounds - Otis x Brebl 2021 (c) Mike Witjes-Edit kopiëren

Een maand vol jazz, funk & soul

Wat begon als een Covid-19 alternatief gaat in juli alweer haar 3e editie in: Otis x Brebl 2022! Een maand vol jazz, funk en soul in Nijmegen. Met concerten van de nieuwe lichting (inter)nationaal talent, bijzondere samenwerkingen van regionaal toptalent en jamsessies.

CONCERTEN
De gehele maand JULI staan we garant voor concerten bomvol vers geluid van (inter)nationaal talent op de late zomeravond! Het gros van onze concerten vindt plaats in Brebl, hiervoor koop je dagtickets of een maand passe-partout. Laat je verrassen door LũpḁGangGang (BE), Brintex Collective, Botticelli Baby (DE), Leonardo Prieto Ensemble, Fuensanta ft. Louis Cole, OAK, Mo van der Does, Gijs Idema Trio, Jort Terwijn’s Önder, Willem Romers’ In Contrast en RockF!sh! De maand wordt afgesloten insamenwerking met de Gelderse Muziekzomer waarin violiste Coraline Groen een ‘Late Night’ programma presenteert met meerdere musici uit diverse richtingen (klassiek, jazz, improvisatie).

SESSIONS
We vroegen drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond. Elke woensdag van Otis x Brebl zie je zo een unieke set onder wisselende leiding van Daniel van der Duim, Wietse Voermans of Teun Creemers.

WICKED JAZZ SOUNDS CLUBNIGHT
De Muzikanten en DJ’s van Wicked Jazz Sounds waren natuurlijk jaren lang dé vaste afsluiter van Otis Park tijdens de Vierdaagsefeesten, daarom kunnen ze ook dit jaar niet ontbreken op de vrijdagavond. Dance with a Smile, met een mix van funk, soul, hiphop, house en jazz

OTIS x VALKHOF FESTIVAL
Nu we niet in het Kronenburgerpark te vinden zijn met Otis Park, zijn we blij met de programma samenwerking met het nieuwe podium ‘Bloem’ tijdens de Vierdaagsefeesten. Het Valkhof Festival slaat hiervoor de handen in elkaar met programmapartners Music Meeting, Meneer Otis en Baobab. Het resultaat wordt een nieuw podium met een line-up van jazz, soul, funk en niet-westerse muziek.

Wicked Jazz Sounds - Otis x Brebl 2021 (c) Mike Witjes-Edit kopiëren

Otis x Brebl 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds en Fonds 21 in samenwerking met Brebl, Valkhof Festival (Vierdaagsefeesten), Jazzstad Nijmegen en Meneer Otis.