Pascal Vermeers Akasha neemt LIVE-CD op in Paradox

AKASHA
Akasha
is een nieuw impro-kwartet ontstaan op initiatief van drummer Pascal Vermeer.
Uitgangspunt van dit collectief is muzikale vrijheid: er wordt ruimte gecreëerd om zo vrij mogelijk te kunnen improviseren, al dan niet op collectieve basis.

De composities, van alle vier de groepsleden, hebben een open structuur waardoor expressie, improvisatie en interactie in het hier en nu mogelijk zijn. Een vrije stroom van ideeën die met elkaar in beweging zijn, op elkaar reageren en elkaar transformeren

CONSTANT MOTION
Akasha geeft ruimte aan invloeden uit o.m. de Scandinavische jazz, free jazz, volksmuziek en moderne jazz, maar uiteindelijk is de muziek niet in één hokje te plaatsen. Belangrijker is dat er een verhaal verteld wordt en dat het geheel in ‘constant motion’ is.

Deze intensieve en energieke manier van samenspel komt het beste live op het podium uit de verf, vandaar dat de groep heeft gekozen voor live-opnamen met publiek in plaats van de soms bezwaarlijke steriliteit van de opnamestudio.

Dat doen ze (rekening houdend met de Coronamaatregelen van vandaag) op dinsdag 30 november en woensdag 1 december in Paradox Tilburg.

AKASHA
Jesse Schilderink – tenorsax
Sjoerd van Eijck – piano
Marijn van de Ven – contrabas
Pascal Vermeer – drumsCD-opnames voor publiek
in Paradox Tilburg

DINSDAG 30 NOVEMBER

WOENSDAG 1 DECEMBER

aanvang 20.30 uur
deuren open 19.30 uur
bar dicht 20.00 uur
(onder voorbehoud van coronamaatregelen)