Pau Li Liem carte blanche PaRaDoX

foto Karen van Gilst
Atmosferische jazz en pakkend songs van jazzvocalist Pau Li Liem met Zweedse cellist Svante Henryson, pianist Harmen Fraanje en slagwerker Pascal Vermeer
Eens per seizoen geeft Paradox een carte blanche aan een talentvolle, veelbelovende muzikant. Afgelopen jaren was die eer weggelegd voor musici als Sanne Rambags, Stef Joosten en Sjoerd van Eijck. Dit jaar is het de beurt aan de jonge vocaliste Pau Li Liem. Voor deze gelegenheid heeft zij een prachtig kwartet samengesteld dat verder bestaat uit pianist Harmen Fraanje, slagwerker Pascal Vermeer en de Zweedse cellist Svante Henryson.

In haar zangpartijen combineert zangeres Pau Li Liem de kracht van melodieuze songs met atmosferische, vocale improvisaties. Eerder was ze al te zien op festivals als Make It! en November Music. In het kader van de Paradox Carte Blanche treedt ze op vrijdagavond 28 april op met een superkwartet waar ook pianist Harmen Fraanje, drummer Pascal Vermeer en de Zweedse cellist Svante Henryson deel van uitmaken.

Harmen Fraanje behoeft weinig introductie. Hij was jarenlang actief in de Tilburgse jazzscene en is inmiddels wereldwijd een veelgevraagd pianist. Hij is onder meer te horen op het prestigieuze platenlabel ECM Records. Meest verrassend is de keuze voor de Zweedse cellist Svante Henryson. Hiermee komt één van Zwedens meest interessante musici naar Tilburg. Henryson tourde samen met de beroemde neoklassieke metalgitarist Yngwie Malmsteen, maar ook met jazzcoryfeën als pianist Jon Balke en slagwerker Audun Kleive.

Pau Li Liem geldt als veelbelovend vocaliste binnen de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici. Ze laat zich beïnvloeden door Scandinavische jazz en avontuurlijke improvisaties, maar omarmt tevens de kracht van popsongs. Ze maakt onder meer deel uit van de groepen Nyala en Penny.

CARTE BLANCHE PAU LI LIEM
Pau Li Liem – zang
Harmen Fraanje – piano
Svante Henryson – cello
Pascal Vermeer – drums