SEXY PLANET: nieuwe serie voor boundless music

Sexyland op de NDSM-werf

Drie van de meest progressieve Amsterdamse cultuurorganisaties slaan de handen ineen om juíst in deze erbarmelijke tijd voor de podiumkunsten een nieuwe serie te presenteren. SEXY PLANET is een initiatief van De Ruimte, Space is the Place en Doek en vindt plaats op diverse locaties met als basis Sexyland op de NDSM-werf.

Schurende geluiden, weerbarstige ritmes en fascinerend samenspel: de avontuurlijke Amsterdamse muziekscene borrelt en bruist nog ondergrondser dan pre-corona.
De urgentie om mensen te inspireren, samen te creëren en (je) te verwonderen is groter dan ooit.
Nu we verplicht veelal aan huis zijn gekluisterd en buitenshuis de kap voor het gezicht moeten dragen, is geestelijke blikverruiming nogal wenselijk, zo niet noodzakelijk.

ZATERDAG 10 OKTOBER 2020

Het eerste (reeds uitverkochte) programma van zaterdag 10 oktober 2020 richt onder meer zich op Zuid-Amerikaanse muziek met broken cumbia van The Ambush Party, de Mexicaanse zangeres/bassiste Fuensanta Mendez met gitarist Reinier Baas, experimentele blokfluitist Dodó Kis en imaginaire volksmuziek uit de Andes van het nieuwe trio Eric Boeren/Miguel Petruccelli/Frank Rosaly.

 

VRIJDAG 23 OKTOBER 2020

Op vrijdag 23 oktober een triple bill in Sexyland met ’the 21st century von Trapp family’ David Dramm, Anne La Berge-Dramm en Diamanda Dramm, een bezwerende pianosolo van Leo Svirsky en het getalenteerde improvisatietrio Marta Warelis/Ada Rave/Tristan Renfrow.


EN VERDER……

Nieuwe programma’s worden spoedig bekend gemaakt, met onder meer
Meral Polat Trio,
George Dumitriu/Sanem Kalfa/Joachim Badenhorst,
Rubatong
,
Wolter Wierbos
en meer.