Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

The Polestar Project tourt door NL

The Polestar Project

THE POLESTAR PROJECT

Vincent Houdijk & VinnieVibes
met internationale pioniers
Paul Hanson – Fagot
Kabeçaõ – Hang

Vibrafonist Vincent Houdijk tourt dit van 28 oktober tot en met 10 november met zijn band VinnieVibes door Nederland en heeft daarbij een project ontwikkeld dat is geïnspireerd op de muzikale levensverhalen van drie pioniers op hun unieke en excentrieke instrumenten.

Zo is Handpan specialist Kabeçaõ enorm bedreven in zijn virtuoze, met meestal intieme en meditatieve spel. De ‘Hang’ heeft hij letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij dit instrument voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Hij werd op slag verliefd op het instrument en heeft sindsdien de hele wereld rond gereisd om concerten en masterclasses te geven.

Fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige en fenomenale improvisaties. Naast dat hij zelf een zeer begaafd en beroemd fagottist is, speelde hij met enorme grootheden, zoals; Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck and the Flecktones, Patrice Rushen, Peter Erskine, Billy Childs, Don Cherry, Jonas Hellborg, Omar Sosa, David Binney en vele andere grote jazz en fusion artiesten.

Een fusie met cross-overs tussen jazz, klassiek, minimal music, pop en wereldmuziek zal het internationale karakter nog meer in een klankbeeld gieten. Vincent bestudeert deze muzikale nomaden en vormt daar in zijn composities een samenhangend geheel van, doordat hij de karakters van de gastartiesten vermengt met de stijl van zijn band VinnieVibes. 

“…Ik ben op zoek gegaan naar instrumenten die, net zoals mijn vibrafoon, minder bekend of gebruikelijk zijn in een band. In Nederland zijn een handjevol bands met een vibrafonist. Ik voel mij als vibrafonist geroepen om mijn instrument meer onder de aandacht te brengen en vanuit mijn spel en enthousiasme het smaakprofiel van de luisteraars te kietelen… “

Vincent Houdijk

TOURDATA
28 oktober – Fagot Festival, Maastricht
29 oktober – Munttheater, Weert
30 oktober – De Doelen, Rotterdam
31 oktober – Schouwburg, Cuijk
1 november – Beauforthuis, Austerlitz
4 november – Tivoli Vredenburg, Utrecht
5 november – In het Koorenhuis, Den Haag
7 november – November Music, Den Bosch
8 november – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
10 november – Porgy & Bess, Terneuzen

VINNIEVIBES
Jasper van Damme – saxofoon
Gersom Raams – gitaar
Aram Kersbergen – contrabas/basgitaar
Haye Jellema – drums
Vincent Houdijk – vibrafoon/malletkat

GASTARTIESTEN
Paul Hanson – Electronic Bassoon (USA)
Kabeçaõ – Handpans (Portugal)

Handpan
Vincent Houdijk
Hanson