Veel lichtpuntjes in donkere novembermaand

November Music 2021

NOVEMBER MUSIC

5 t/m 14 november 2021
‘s-Hertogenbosch

Met het credo “muziek van nu door de makers van nu” vind je in ’s-Hertogenbosch van 5 t/m 14 november 2021 een grote diversiteit aan culturele activiteiten onder de noemer November Music.

Vijay Iyer Trio – woensdag 10 november – Azijnfabriek

KUNSTMUZIEKROUTE
Naast het uitgebreide programma is er op zondag 7 november de mogelijkheid om de mooie stad met haar vele historische panden en leuke straatjes op een andere manier te bekijken. Er is een 20 tal concerten met thema’s Vocals & Beyond, Jazz & World, Zinnenprikkelend, Violen en Oud & Nieuw. Bekende lokaties als de Verkadefabriek, Noordbrabants Museum, Willem Twee Toonzaal, Poppodium en Kunstruimte en Azijnfabriek bieden plaats aan verschillende concerten. Ook tot de verbeelding sprekende namen als Theater Artemis, Claraklooster, Werkwarenhuis, Huis 73 (voorheen Babel), Pand 18, Bij Katrien (v/h Bank van Leening) en Jazzwerkplaats (waar tijdens het hele festival geen jazz is te bekennen) kunnen je zelf vast te stellen route tot een kleurrijk avontuur maken.
De concerten tijdens de KunstmuziekRoute zijn zeer divers en variëren van muziektheater en hedendaags gecomponeerd tot jazz, wereldmuziek en geluidsinstallaties. Dit jaar hoor je onder meer Ragazze Quartet, Aino Peltomaa, Claire Adams, Vincent Houdijks The Polestar Project, A. Crespo Barba, Tijn Wybenta AM.OK, Maya Fridmann, Merel Vercammen, Florentin Ginot en heel veer meer.

Kunstmuziekroute 2021
Zo’n 20 concerten op diverse locaties tijdens Kunstmuziekroute op 7 november

WEBSITE ZONDER KEUZESTRESS
Het bezoeken van de fraaie NovemberMusic website is al een avontuur op zich en biedt voorpret bij het maken van een keuze. Buiten uitgebreide en rijk geïllustreerde informatie over de concerten vind je ook geografische toelichting over de lokaties en is er een blokkenschema voor het nodige overzicht. Ook tips voor parkeren, bereikbaarheid en suggesties voor overnachtingsmogelijkheden ontbreken niet. Het buma-initiatief New Music Conference (12 november) voor professionals is ook ingebed in November Music. Zelfs zaalplattegronden ontbreken niet.

JAZZFILTER
Het programma is zoals al gezegd zeer divers en er zijn ook tal van samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse en internationale makers en musici. Dreig je door de bomen het bos niet meer te zien dan kun je zoeken op naam óf op locatie, datum en genre filteren. Een overzicht van alle jazzconcerten heb je met één druk op de knop.

Even op een rijtje gezet:

6 november Dave Douglas – Azijnfabriek

7 november Tijn Wybenga AM.OK – Kunstmuziekroute

7 november Vincent Houdijk – Kunstmuziekroute

8 november Music Hub Night – Verkadefabriek
Mathilde Nobel
Remy Alexander
Max Frimout
Koen Smits
Jens Meijer

8 november Isfar Sarabski – Verkadefabriek

10 november Vijay Iyer Trio – Azijnfabriek

10 november Bram Stadhouders & B.O.X. – Verkadefabriek

11 november Brad Mehldau Trio – Brabanthallen

12 november Aruán Ortiz Ensemble – Verkadefabriek

12 november MOODZ – Willem Twee Poppodium

13 november Colours of Improvisation  – Verkadefabriek
Kika Sprangers Quartet & Pynarello
Tania Giannouli Trio
Julian Lage Group

14 november Metropole Orkest & Louis Cole – Brabanthallen

14 november Mudita & Marilyn Mazur – Verkadefabriek

Sons Of Kemet / MOODZ – 12 november 2021 – Willem Twee Poppodium

GEEN HOKJES
November Music is geenszins een festival om in hokjes te denken. Sommige concerten in de categorie jazz zijn bijvoorbeeld evengoed bij “hedendaags gecomponeerd” als “New World Music” alswel “Pop” of “Soundscapes & Electronics”.te rangschikken. Er valt veel te beleven in Den Bosch tijdens November Music; er is ook plaats voor muziektheater, installaties en exposities.

Tania Giannouli TRIO / Colours of Improvisation – zaterdag 13 november – Verkadefabriek
(op de video een recente opname van haar ensemble)