Vijftiende editie van jazzahead! verplaatst naar 2021

Vijftiende editie van jazzahead! verplaatst naar 2021

Het bevorderen van internationale ontmoetingen en de uitwisseling van ideeën is de voornaamste doelstelling van jazzahead!
Helaas gaat dit niet samen met de coronavirus pandemie. En dat geldt ook voor eind april.

De organisatie betreurt het ten zeerste dat ze moeten annuleren, maar het behoud van de gezondheid heeft de hoogste prioriteit.
De grootste jazzbeurs ter wereld, oorspronkelijk gepland van donderdag 23 april tot en met zondag 26 april 2020, in hallen 6 en 7 van MESSE BREMEN, evenals alle evenementen van het bijbehorende festival van vrijdag 17 april tot en met zondag 26 April 2020 wordt daarom uitgesteld tot 2021.
De beurs zal volgend jaar plaatsvinden van donderdag 29 april t / m zondag 2 mei.

Een poging van de organisatoren om het evenement naar de zomermaanden te verplaatsen, bleek geen haalbare kaart. Samen met alle partners is nu besloten jazzahead uit te stellen tot volgend jaar, aldus Sybille Kornitschky, die jazzahead! runt namens MESSE BREMEN. Canada als partnerland heeft zich gecommitteerd voor 2021.

SHOWCASES 2021
De bands die zijn geselecteerd voor de showcaseconcerten van dit jaar zullen ook worden gehandhaafd voor de showcases in 2021.

DUBBEL JUBILEUM
In 2020 zou jazzahead! zijn vijftiende verjaardag hebben gevierd, en het zou ook de tiende keer zijn dat het festival een partnerland met een speciaal programma in het zonnetje zet. Canada was het eerste overzeese land dat als partner werd gekozen. De organisatoren verwachtten meer dan 3.000 deelnemers uit de industrie plus exposanten uit 64 landen voor de beurs, met het bijbehorende festival, waaronder de CLUBNIGHT, dat een extra publiek van ongeveer 15.000 mensen trok.

Jazzradar