Sonna Records Winter Season Celebration

Paloma Lazáro Arteaga
Ensemble VONK
Merel van Hoek en Mink Steekelenburg

Tweeëneenhalf geleden richtte zangeres Sanne Rambags het platenlabel SONNA Records op. Het is een platenlabel maar voelt als een familie. De familieleden moeten in de ogen van de bedenker eenzelfde visie hebben op een bepaald gebied en kracht en creativiteit willen delen. En ofschoon groei op zich geen doel apart is, neemt het aantal familieleden gestaag toe.

Sanne Rambags

SEASON CELEBRATION
Op het jaarlijks terugkerende Season Celebration-event werd de overgang naar het winterseizoen gevierd. Dat gebeurde in de theaterzaal van het Rotterdamse Batavierhuis; een makersparadijs voor (jonge) ondernemende kunstenaars.
Tijdens het “winterfeest” van SONNA stelden een drietal muzikanten/ensembles zich voor.

Paloma Lazáro Arteaga

PALOMA
De Spaanse zangeres/musicus Paloma Lázaro Arteaga begeleidde zichzelf met windgong en aan de vleugel. Paloma studeerde klassiek piano en zang en begon zich later breder te oriënteren. Ze treedt solo op, en ook regelmatig als duo met haar zus Alicia Lázaro Arteaga. Op dit moment studeert ze jazzzang bij Fontys Tilburg. In 2023 komt haar debuutalbum uit.

Merel van Hoek en Mink Steekelenburg

MEREL
Gitarist, componist en producer Merel van Hoek debuteert in 2023 eveneens op SONNA Records. Deze avond liet zij zich vergezellen door Mink Steekelenburg op toetsen en electronica. Merel schuift voortdurend de grenzen van haar muzikale genres op en neemt je mee in haar gevoelvolle instrumentale landschappen.

Rianne Wilbers en Erwin Muller
Reggy van Bakel en Tom Sanderman
Nicoline Soeter

VONK
VONK
tekende dit jaar bij SONNA en releasde zojuist het album A Songbook Of Rare Feelings. Het ensemble bestaat uit vier muzikanten en een componist. Daarnaast wordt ook veelvuldig samengewerkt met theatermakers en schrijvers en worden andere componisten gevraagd een bijdrage te schrijven. Zo staan op het laatste album ook bijdrages van Morris Kliphuis en Lucky Fonz III. De niet alledaagse bezetting met sopraan (zang), rieten, vibrafoon en percussie levert een sterk en bijzonder eigen geluid. Het album bevat een wonderlijke collectie van gemoedstoestanden, ontrafelde nuances en muzikale verfijning.

WINTER SEASON CELEBRATION
Paloma Lazáro Arteaga – zang, piano

Merel van Hoek – gitaar
Mink Steekelenburg – toetsen, electronica

VONK
Rianne Wilbers – sopraan
Erwin Muller – klarinetten
Tom Sanderman – sopraansaxofoon
Reggy van Bakel – vibrafoon, percussie
Nicoline Soeter – compositie

Theaterzaal Batavierhuis
Rotterdam (NL)
10 december 2022
Tekst en fotografie: Ella & Eddy Westveer