Drie weekenden North Sea Round Town

- F E S T I V A L S -

Sanem Kalfa_Invisible Columns_still Oligar Da Paz
 Sanem Kalfa – Invisible Columns (foto Laurèn ter Horst)

3x op jazzweekendtour door Rotterdam tijdens North Sea Round Town

Vanaf donderdag 22 juni bruist er drie weken lang jazz en aanverwante stijlen in Rotterdam. North Sea Round Town barst dan weer los tijdens het gratis toegankelijke showcasefestival inJazz, in en rondom LantarenVenster op de Kop van Zuid. Tot en met 9 juli zijn er zo’n 350 concerten op ruim 125 locaties. Om het overweldigende programma te overzien, delen we ons weekend highlights en tours, zoals het droomconcert van Artist in Focus Sanem Kalfa in de Van Nelle Fabriek. Ga mee, en (her)ontdek de stad door de lens van muziek, per fiets, boot of te voet.

North Sea Round Town (NSRT) verbindt ook dit jaar de culturele veelzijdigheid van Rotterdam in drie volle weekenden aan collectief makerschap van lokaal talent, rising stars en (inter) nationaal gevestigde namen. Wederom vormt de stad het uitdagende decor, dit jaar gepresenteerd in verschillende tours en in het openingsweekend te beleven met een passe-partout, wat toegang geeft tot drie exclusieve concerten. Het festival wordt op 15 juli feestelijk afgesloten met de Stoelendans op livemuziek.

Lilian-Vieira_Dudok Jazz Tour 2023_door Arkady Mitnik
Lilian-Vieira | Dudok Jazz Tour (foto Arkady Mitnik)

WEEKEND 2
1-2 JULI

DUDOK JAZZ TOUR (dinershow aan de Maas)
Vrijdag 1 juli | 18.30-00.00 uur | Wilhelminakade 699
Voor de derde keer presenteert NSRT de Dudok Jazz Tour aan de Maas, een heerlijke combinatie van muziek en gastronomie. Geniet van vrolijke Braziliaanse klanken van Trio Fadel, gevolgd door de zwoele latin van Latif & Alves en zangeres Lilian Viera.

Zaterdag 2 juli | 16.00- 21.00 uur | Wilhelminakade 699
Ook op  zaterdag staan exotische latinjazz en bossanova uit Brazilië centraal bij Dudok aan de Maas. Met Marcelo Godoy (gitaar), Nelson Latif  (cavaquinho),  Sandro Alves (percussie) en Alex Rossi (harmonica).

DUDOK JAZZ TOUR (culinair in Het Park)
Zaterdag 2 juli| 15.00- 17.00 uur |Baden Powellaan 12
De zoete mix van high tea in Het Park, omlijst door dromerige jazzpop en indie folk songs van vocaliste Marta Arpini (nominee Edison World/Jazz 2022) en haar kwartet, belooft een relaxte zomerse zondagmiddag te worden.

JAZZFIETSEN (bijna uitverkocht)
Zaterdag 2 juli| 11.15 – 18.00 uur| Vertrek vanaf LantarenVenster
De vele gezichten van Rotterdam en avontuurlijke jazz is te ontdekken vanaf de fiets. Groepsgewijs voert de tocht richting Kralingen, voor het eerste concert van My Strings Trio, onder aanvoering van violiste Yanna Pelser samen met Karin van Dijk op de sprookjesachtige groene locatie, het Arboretum Trompenburg. Na het concert volgt een smakelijke lunch. Terug in het hart van Rotterdam vieren Sanem Kalfa en violist George Dumitriu hun 15-jarig jubileum als duo. Het afsluitende concert is bij het dynamische Skateland met Erasmus Jazz Prize winnaar (2021) Peter Somuah & Friends.

Marta Arpini_door Maarten Laupman_Dudok Jazz Tour 2023
Marta Arpini | Dudok Jazz Tour (foto Maarten Laupman)

WEEKEND 3
7-8 JULI

BIRD’S BALL (Official After Party NN North Sea Jazz & NSRT)
7 & 8 juli| 23.00- 05.00 uur | Raampoortstraat 24
De afterparty van NSJ en NSRT behoeft geen introductie meer. Een must voor elke liefhebber die even wil nagenieten van de festivals en zich wil laten verrassen tijdens jams en speciale gasten. Je weet nooit welke grote artiesten er langskomen…

THE HI- STAKES
Zaterdag 7 juli| 15:15 & 16:00 | Podium Rotterdam Centraal Station
Voordat ze hun opwachting maken op het North Sea Jazz, galmen de hyperactieve en kleurrijke bluesballades van de Amsterdamse band rondom de Italiaanse zanger/saxofonist Samuele ‘Sam’ Ghezzi eerst rond het CS. Old school rhythm & blues in een hip, nieuw jasje.

TRUE LOVERS
8 juli | 15:15 & 16:00| Podium Rotterdam Centraal Station
De achtkoppige formatie True Lovers uit Seattle heeft een ijzersterke live reputatie, wat de groep miljoenen streams op YouTube opleverde. Hun opzwepende funk staat zonder twijfel garant voor een uitbundig feestje. Line-up: David McGraw (drums), Bryant Moore (bas), Jimmy James (gitaar), Iván Galvez (percussie), Jason Cressey en Greg Kramer (trombone), Gordon Brown en Skerik (saxen).

Teis Semey
Teis Semey (foto Eddy Westveer)

HEEL HET FESTIVAL

BATAVIERHUISSERIE 

23 juni t/m 8 juli | Pieter de Hoochweg 108 

NSRT en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks van tien concerten te presenteren in het monumentale pand aan de Coolhaven. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. De performances lopen uiteen van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improvisatie. Met onder andere:

 

NIEUW: Gallery Tour – 24 juni t/m 9 juli

Er is een speciale route samengesteld langs de Rabo Kunstcollectie van onder andere Roof- A, BRUTUS, Huidenclub en Depot Boijmans van Beuningen. Kunstwerken komen met livemuziek tot leven; op 29 juni Neck of the Woods met Alessandro Fongaro + Giovanni Iacovella en op 9 juli een solo performance van Sanem Kalfa in Depot Boijmans Van Beuningen.

Teis Semey
Teis Semey (foto Eddy Westveer)