Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

North Sea Round Town WEEKEND 1

- F E S T I V A L S -

Sanem Kalfa_Invisible Columns_still Oligar Da Paz
 Sanem Kalfa – Invisible Columns (foto Laurèn ter Horst)

3x op jazzweekendtour door Rotterdam tijdens North Sea Round Town

Vanaf donderdag 22 juni bruist er drie weken lang jazz en aanverwante stijlen in Rotterdam. North Sea Round Town barst dan weer los tijdens het gratis toegankelijke showcasefestival inJazz, in en rondom LantarenVenster op de Kop van Zuid. Tot en met 9 juli zijn er zo’n 350 concerten op ruim 125 locaties. Om het overweldigende programma te overzien, delen we ons weekend highlights en tours, zoals het droomconcert van Artist in Focus Sanem Kalfa in de Van Nelle Fabriek. Ga mee, en (her)ontdek de stad door de lens van muziek, per fiets, boot of te voet.

North Sea Round Town (NSRT) verbindt ook dit jaar de culturele veelzijdigheid van Rotterdam in drie volle weekenden aan collectief makerschap van lokaal talent, rising stars en (inter) nationaal gevestigde namen. Wederom vormt de stad het uitdagende decor, dit jaar gepresenteerd in verschillende tours en in het openingsweekend te beleven met een passe-partout, wat toegang geeft tot drie exclusieve concerten. Het festival wordt op 15 juli feestelijk afgesloten met de Stoelendans op livemuziek.

YOURAN openingsconcert NSRT_De Kaai, voormalig Margarine Fabriek
YOURAN openingsconcert NSRT De Kaai voormalige Margarine Fabriek  (foto Laurèn ter Horst)

WEEKEND 1
22-24 juni

Joachim Badenhorst – YOURAN (openingsconcert, passe-partout)

Donderdag 22 juni | 21.00-00.00 uur | De Kaai (voormalige Margarinefabriek)

De Belgische klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst verkent met een internationale topbezetting de grenzen tussen improvisatie en compositie, waarbij rust en verstilling de rode draad vormen. Line-up: Tsubasa Hori (Taiko-percussie), Beate Wiesinger (bas), Alistair Payne (trompet), Simon Jermyn (gitaar) en Rutger Zuydervelt (samples, elektronica). Een unieke ervaring in de industriële hotspot de Kaai.

 

Sanem Kalfa’s – Première Invisible Column (Artist in Focus, passe-partout)

Vrijdag 23 juni | 20.30-23.00 uur | De Van Nelle Fabriek

De van origine Turkse vocaliste/celliste Sanem Kalfa confronteert zichzelf en anderen vanuit een muzikale verkenning met  haar multidisciplinaire droomproject ‘Invisible Columns’, in het Rotterdamse UNESCO werelderfgoed icoon, de Van Nelle Fabriek. Speciale gasten van deze bijzondere performance zijn trompettist Ambrose Akinmusire (USA), pianist en organist Kit Downes (GB/DE) en live electronic arist/ live sampeler Jan Bang (NO). Verder introduceert Kalfa teksten van Gozde Turkmen, haar mentor en spirituele gids en is er een samenwerking met de Rotterdams-Italiaanse danser Alice de Maio.

 

Teis Semey – Midnight Mess (album release, passe-partout)

Zaterdag 24 juni | 12.00- 14.00 uur | Oude Kerk Charlois 

Gitarist Teis Semey, (Artist in Focus van 2022) keert terug op NSRT om zijn album te presenteren van zijn vorig jaar uitgevoerde droomproject ‘Midnight Mess’. Het afgelopen jaar heeft hij het concept rondom zijn eigengereide ‘laatste avondmaal’ verfijnd naar aanleiding van de excentrieke première van vorig jaar in de Laurenskerk. Beleef de ‘herkansing’ van deze mix van Scandinavische volksmuziek, indie-invloeden en improvisatie met organist Kit Downes en vocalisten Fuensanta, Sanem Kalfa, Marta Arpini en Līva Dumpe. 

Teis Semey
Teis Semey (foto Eddy Westveer)

Het Jazzschip (dansen op de Maas, passe-partout Plus)

Zaterdag 24 juni | vertrek vanaf LantarenVenster| 15.30 – 20.30 uur 

Ook dit jaar brengt Het Jazzschip een muzikale tour door de Rotterdamse haven met prachtig uitzicht vanaf het water. Op het programma staan Reinier Baas en Jamie Peet, Kit Downes en Fuensanta, Nabou Claerhout en jazzy afrobeatband KOFFIE.

PRIJZEN PASSE-PARTOUT
Regular passe-partout €35 | Regular passe-partout Plus : €85
Korting passe-partout €25 | Korting passe-partout Plus : €65 (onder 26, RotterdamPas, CJP)

 

inJazz & Boerderij Driebergen

Maak het weekend verder compleet met het gratis showcasefestival inJazz, dat van 22-23 juni bruist aan de Kop van Zuid en nieuw en eigentijds jazztalent presenteert. Te zien zijn onder andere, Sanem Kalfa met haar woman power groep Miraculous Layers en van Rotterdamse bodem Brintex Collective, NOHMI en Loek van den Berg.

Wie juist even wil onthaasten, kan dit weekend de stad uit voor jazzy en hiphop vibes bij Boerderij Driebergen. Zo is op vrijdag rapper Unorthadox te zien, maakt de veelgevraagde gitarist Yasper Molle op zaterdag acte de préséance, en sluit Artist in Focus, Sanem Kalfa in een duo-concert met saxofoniste Tineke Postma op zondag het weekend af met avontuurlijke elektronische klanken.

Jazzschip_door Rob van Pelt
Jazzschip (foto Rob van Pelt)