Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

PODCASTSERIE JAZZINESS voorlopig laatste editie

Podcast serie JAZZINESS

PODCASTSERIE JAZZINESS VIERT OP 1 DECEMBER ZIJN 26E EDITIE

De succesvolle podcastserie Jazziness, opgestart en geproduceerd door Brussels Jazz Weekend,
viert op 1 december 2020 zijn 26ste en voorlopig laatste editie.

De festivalpodcast zag het licht op 16 april 2019, met Ellen Leemans als gastvrouw en Frederik Goossens als jazzkenner van dienst.

De serie bespreekt chronologisch de geschiedenis van het jazzgenre en is inmiddels aanbeland bij, onder meer, muzikanten als Esperanza Spalding, die social media interactief weten in te zetten bij de creatie van hun muziek.
In 2020 won ze nog een Grammy Award in de categorie ‘Best Vocal Jazz Album’.

50.000 PLAYS
Met net geen 50.000 plays prijkt Jazziness al enige tijd op de tweede plaats in de Spotify-charts wat betreft Music Podcasts. De Nederlandstalige podcast behandelt ‘all things jazz’ van de afgelopen eeuw en is hiermee voor iedereen die de jazzmuziek een warm hart toedraagt verplichte kost.
Maar ook voor een eerste kennismaking met het genre is de serie heel geschikt: de luisteraar wordt niet alleen meegevoerd langs de jazzhistorie, maar krijgt dankzij de inzichten van Goossens en de gesprekken met Leemans ook anekdotes ,trivia en mooie muziekfragmenten mee.

Deze luchtige aanpak van een genre dat soms toch als ‘deftig’ te boek staat blijkt succesvol.
De serie is onder meer al bejubelend berecenseerd door de NPO. Het is dan ook zeker mogelijk dat Jazziness een vervolg krijgt. “Naast een Franstalige versie van de podcast overwegen we ook een intieme concertserie”, vertelt producer Gert Claes, tevens organisator van Brussels Jazz Weekend. “Voor of na het concert plannen we dan interviews met jazzmusici over hun inspiratie en de rol van Brussel daarin.”

Het is dus duidelijk dat de organisatoren van het Brussels Jazz Weekend, ondanks de barre tijden, nog lang niet zijn uitgezongen.

GA OP ONTDEKKINGSREIS IN DE WERELD VAN JAZZ
Wilt u zelf op ontdekkingsreis gaan in de wondere wereld van de jazz?

Beluister Jazziness dan via