Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Sprookjesachtig fotoboek Ranjani Nirosha met schitterende kleuren

Hans Dullefr reikt eerste boek uit aan Ranjani
 Hans Dulfer geeft eerste boek aan Ranjani Nirosha

Het maken van een fotoboek is geen sinecure. En dat nog los nog van de financiering. Drukken is duur en drukken op een mooi en speciaal papier is nog duurder. En als je verschillende soorten luxe papier wilt gebruiken is dat ook een heel gedoe.

Ranjani Nirosha deed het. Ze deed het allemaal. Ze regelde de financiering, zocht verschillende papiersoorten uit en ze maakte foto’s. Ze maakte veel foto’s; zelfs tot aan de deadline van het boek toe. En dan moet je nog gaan kiezen wie wel en wie niet. Welke foto neem je op en welke laat je vallen. Een selectie maken voor een boek of expositie is misschien wel het moeilijkste. ‘Kill your darlings’; ook favoriete foto’s moet je soms schrappen. Hoeveel foto’s wil je van één artiest in je boek? En als dat allemaal achter de rug is: hoe en wanneer presenteer je dat boek?

Expositie
act
Expositie
Sfeervolle presentatie in Amsterdamse Tobacco Theater met performer Aurora Solá
Jerome, Joost en Hans
Concertje Hans Dulfer, Joost Lijbaart en Jerome Hol

PRESENTATIE
Het fotoboek werd onlangs gepresenteerd op een mooie zondagmiddag hartje Amsterdam in het Tobacco Theater. Op zondag 15 mei was een greep uit het boek te zien. Er waren hapjes en drankjes en op het podium een boel vertier. Zo stonden er dansacts van Lucia’s Martha’s, dragqueen Miss April èn burlesque artiest Natsumi Scarlett. Maar natuurlijk was er ook live muziek met jazz en improvisatie. Die improvisatie was er zelfs al bij de samenstelling van de bandjes. Zo maakte drummer Joost Lijbaart zijn entree bij Hans Dulfer en Jerome Hol tijdens een korte set. Dulfer, die mopperen tot vermaak probeerde te maken, mocht bovendien het eerste boek uitreiken aan de fotografe. En hij grapte dat hij ontzettende hekel had aan fotografen. En illustreerde dat met een fraaie anekdote over liften in de jaren ’60 waar hij een lift kreeg van een onbetrouwbare fotograaf van een gereformeerd blaadje.
Maar Ranjani Nirosha houdt er niet van van om in het spotlicht te staan. Dus die uitreiking was verder snel voorbij. Laat haar maar fotograferen. Haar foto’s werden onlangs nog door Polo de Haas als ‘een sprookjesachtige sfeer met schitterende kleuren’ betiteld.

Bram Schilperoort en Ranjani Nirosha
Bram Schilperoord interviewt Ranjani Nirosha

HET BOEK
Het boek telt 122 pagina’s, weegt anderhalve kilo en kost 65 euro exclusief verzendkosten. Heb je interesse? Laat dan een berichtje achter op haar website.

MET STEUN VAN
Stichting ROER, Tobacco Theater, NDSM Loods, Redlightjazz, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, KSBS, LSBS, Brouwerij ’t IJ, Saskia de Rooy en de donateurs van de crowdfundingsactie Voordekunst

Slotact met Natsumi Scarlett
Burlesque danseres Natsumi Scarlett hield het spannend tot het einde!
Eerdere publicatie: