Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Dan Waldman – Sources & Angles

Dan Waldman-2

Dan Waldman – Sources & Angles

De Engelse gitarist Dan Waldman ging al op jonge leeftijd naar New York. Dat was nog in de vorige eeuw. Hij was net 18 jaar toen hij een Jimi Hendrix beurs ontving om op Berklee te kunnen studeren. Ondertussen woont hij ruim 20 jaar in New York. Waldman maakte kennis met de NY jazz scene en vond er zijn draai en veroverde zijn plek. In de West Village jamde hij met legendarische huisbands met medemuzikanten als Roy Hargrove, Harold Mabern en Harry Whitaker. Al die jaren nam hij op en trad hij op in Noord-Amerika en Europa. Het moest echter tot 2020 duren voordat hij zijn eerste productie op eigen naam kon opnemen.

TRANSATLANTISCH
Sources & Angles
werd een transatlantische productie met een Engels-Amerikaans kwartet. De in Londen geboren saxofonist Will Vinson kwam op zijn pad via wederzijdse vriend en bassist Matt Penman, terwijl drummer Kassa Overall en bassist Ryan Berg bekenden waren uit de West Village scene.

GROEPSGELUID
Het kwartet laat een verfrissend groepsgeluid horen. Soms willen gitaristenplaten nog wel eens doorslaan naar een dominante plaats voor het gitaargeluid. De bijna verstopte gitaarintermezzo’s zijn klaterende sprankelende juweeltjes, soms retrospectief dromerig en dan weer stevig en stuwend, maar nooit nadrukkelijk en dominerend. Vinson is eigenlijk de tweede frontman in het kwartet die veel smaakvolle versieringen met zijn altsax aanbrengt, terwijl slagwerker Overall en contrabassist Berg elegant en verfijnd de ritmesectie kleuren.

Op het album staan zeven doortimmerde composities van Waldman waar je heerlijk op kunt wegdromen (Bowery & Patternation), meeswingen (Life Imitates Art, Planet Vulcan), en vooral ontspannen naar kunt luisteren. Het is quality time met het kwartet van Dan Waldman.

Eddy Westveer

DAN WALDMAN – SOURCES & ANGLES
Will Vinson – sax
Kassa Overall – drums
Ryan Berg – contrabas
Dan Waldman – gitaar

OPNAME
Mike Brorby
Acoustic Recording studios, Brooklyn

MIX & MASTER
Jon Jacobi

PRODUCTIE / COMPOSITIES
Dan Waldman

RELEASE
30 juli 2020

TRACKLISTING
1. Back By Due Regards 05:32
2. Folk Song 07:56
3. Bowery & Patternation 10:41
4. Life Imitates Art 05:46
5. Planet Vulcan 10:32
6. End of Winter 07:40
7. Beginning 05:26