Enrico Pieranunzi | Jasper Somsen | Jorge Rossy – Common View

Pieranunzi|Somsen|Rossy - Common View

Enrico Pieranunzi | Jasper Somsen | Jorge Rossy – Common View

Ergens in een pand achter dikke stenen muren en onder zware houten balken die het dak dragen in één van de de historische straten van Mechelen werkt de familie van Vader Motormusic.
Achter de dikke voorgevel gaan ruimtes schuil, waar je je heerlijk op je gemak kunt voelen en waar je je voor de buitenwereld kunt verschuilen. Het geluid van het schaarse verkeer in de straat dringt niet door naar binnen. Omgekeerd is dat ook het geval. Geluiden die binnen worden gemaakt blijven binnen. Athans voorlopig. En dat is ook een beetje de essentie van dit grote huis.

In een trapportaal hangt een gigantische verzameling van snapshotachtige zwartwitte portretten en groepsfoto’s van bekende en minder bekende nationale en internationale gasten door de jaren heen. Het zijn muzikanten, waaronder veel jazzmuzikanten, die hier in één van de studio’s hun muzikale verhaal en zieleroerselen achterlieten voor de eeuwige roem en soms voor het grote geld.

Op 10 en 11 september 2018 werkten de Italiaanse grootmeester op piano Enrico Pieranunzi met de veelzijdige Nederlandse contrabassist Jasper Somsen aan hun derde trioalbum voor Challenge Records. Somsen is inmiddels ook een veelgevraagd producer geworden. Voor de productie, mix en master is hij ook bij dit album (mede)verantwoordelijk. Dit keer werd het trio gecompleteerd door de Catalaanse sideman Jorge Rossy. Rossy is een invloedrijk slagwerker en heeft een drukke agenda als sideman bij gerenommeerde jazzmuzikanten. Als bandleider en vibrafonist treedt hij ook op met zijn eigen Jorge Rossy Quintet.

In anciënniteit, hiërarchie en ervaring is Pieranunzi met meer dan 70 albums op naam ongetwijfeld de trioleider, toch kozen ze voor een echte gezamenlijke cd.
Er zijn twee gezamenlijke composities (Instant Reveal I en II) en de drie muzikanten brachten elk drie eigen composities mee.

Common View is het product van een mooie en verfrissende samenwerking geworden; drie topartiesten, zowel als componist als uitvoerende kunstenaar. Drie totaal verschillende levens, personages en achtergronden komen samen met één gemeenschappelijk beeld: Common View.

Eddy Westveer

BEZETTING
Enrico Pieranunzi – piano
Jasper Somsen – contrabas
Jorge Rossy – drums

COMMON VIEW
1. Falling from the Sky – Jasper Somsen (4:01)
2. Silk Threads – Jasper Somsen (4:35)
3. Sofá – Jorge Rossy (2:58)
4. Turn in the Path – Enrico Pieranunzi (3:38)
5. Love Waiting Endlessly – Jasper Somsen (4:36)
6. Perspectives – Enrico Pieranunzi (3:56)
7. Instant Reveal I – Pieranunzi, Somsen en Rossy (3:00)
8. Who Knows About Tomorrow – Jorge Rossy (4:49)
9. Instant Reveal II – Pieranunzi, Somsen en Rossy (3:03)
10. Recuerdo – Jorge Rossy (4:15)
11. Song for an August Evening – Enrico Pieranunzi (4:49)

PRODUCTIE
Jasper Somsen

OPNAME
MotorMusic Mechelen
10 en 11 september 2018
Floren Van Stichel

LABEL
Challenge Records

RELEASE
9 februari 2020