Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Julien Tassin – Moondancer

Julien Tassin - Moondancer

Julien Tassin – Moondancer

 In het voorjaar duikt de Brusselse gitarist Julien Tassin de studio in om een album op te nemen. Hij neemt het trio mee dat hem twee jaar geleden terzijde heeft gestaan op zijn gedenkwaardige debuutalbum Sweet Tension. Het tweede trio-album, Moondancer, is de 27e november op de markt gebracht.

Zoals u weet is in 2020 alles anders. Een cd-release wordt niet meer automatisch gevolgd door een tournee. Het kan zo maar zijn dat ten gevolge van een lock-down ineens alle geplande concerten moeten worden afgezegd. Zo is het ook gegaan met het project van Julien Tassin.

Het is fijn dat de muziek op plaat is gezet en daar kunnen we als muziekconsument in ieder geval mee verder.

Het trio opent het album in klassieke stijl met een ouverture. De opening van een 5-delige suite die na het trage Slowmotion, vanuit het opzwepende Blackout, via het verwachtingsvolle Fairy Tale/ Lady Blue, eindigt met het betoverende La Nonna. Een verhaal waarin het tempo even plots vertraagt als  versnelt, de vertelling verloren lijkt te gaan in zweverige klanken en even onverwachts herleeft in een krachtig slot.

Direct na de suite volgt Rhodos, een juweeltje aan de loot van de filmcomposities in de geest van Ennio Morricone, gekruid met een flinke vleug inspiratie van filmmuziekliefhebber Bill Frisell. Maar wie niet zo thuis is in bovengenoemde genre kan ongetwijfeld ook prima uit de voeten met het nummer. De geprononceerde introductie van Thys, het subtiele slagwerk van Pallemaerts en de tremolo- klanken van Tassin, ze vormen tezamen een welluidende cocktail waarin tijd noch plaats een rol van betekenis spelen. En dat geldt onverminderd voor het titelnummer.

Het album wordt uitgeblazen met het trage The Night Is Young, er kan nog van alles gebeuren, maar het meeste is inmiddels gezegd. Wat rest is een nacht vol twijfel en verwachting en dat horen we terug in de feeërieke gitaarklanken van Tassin en het montere ritme van de combinatie Thys en Pallemaerts.

Julien Tassin biedt met Moondancer drie kwartier voor ieder wat wils. Muziek waar men rustig voor kan zitten. Schijnbaar ongecompliceerd, maar te aantrekkelijk om niet naar te luisteren.

Robin Arends

JULIEN TASSIN TRIO
Julien Tassin – gitaar
Nicolas Thys – contrabas
Dré Pallemaerts – slagwerk

TRACKLIST
1. Ouverture (3:14)
2. Slow Motion (5:44)
3. Blackout (4:43)
4. Fairy Tale / Lady Blue (8:27)
5. La Nonna (5:38)
6. Rhodos (5:07)
7. Moondancer (4:56)
8. The Night Is Young (8:09)

OPNAME
Sunny Side Inc., Brussel

LABEL
Igloo

RELEASE
27 november 2020