Our Love Is Here To Stay – Gershwin Reimagined

PETER BEETS TRIO | Our Love Is Here To Stay – Gershwin Reimagined

In 2018 dook pianist Peter Beets een Amerikaanse studio in Maryland in om een persoonlijke interpretatie van werk van George Gershwin op te nemen. Dat deed hij samen met de daar woonachtige contrabassist Tom Baldwin en drummer Eric Kennedy. Beiden zeer gerenommeerde muzikanten en perfecte begeleiders van de virtuoze Peter Beets.

 

Beets nam al eens eerder Frederic Chopin onder handen en hij kroop in de huid van zijn held Oscar Peterson. In beide gevallen resulteerde dat in albums. Nu dan de focus op George Gershwin. Klassiek, musical, muziektheater, blues, jazz, latin, en volksmuziek; in de muziek van Gershwin zit het allemaal. Samen met zijn broer Ira bracht hij onsterfelijke muziek voor vele generaties. George werd overigens slechts 38 jaar terwijl zijn oudere broer 86 jaar oud werd. Zijn bekendste werk is wellicht Porgy and Bess, ofschoon de grootste roem postuum kwam. Beets koos hieruit I Loves You, Porgy en Summertime. Met de keuze, bewerking en uitvoering van de nummers onderstreept Beets hoe tijdloos deze muziek is. Swingend, subtiel, virtuoos vingervlug, krachtig, ingetogen en prima getimed eert hij Gershwin. Met de cd-titel  Our Love Is Here To Stay benadrukt hij zijn de liefde voor deze muziek. Een tijdloze cd!

De opnames zijn gemaakt op 8 juni 2018 in Tonal Park Maryland door Charlie Pilzer. Vervolgens ge-edit in Studio de Smederij in Zeist door Marius Beets. Daarna gemixed en gemasterd in Wedgeview Studios Woerdense Verlaat door Udo Pannekeet en Ruud Jacobs. En voor het artwork van de hoes staat de in Osaka wonende Takao Fujioka garant.

De CD werd uitgebracht in maart 2019 op Magic Ball Jazz Records (MBJ 74609)

BEZETTING:
Peter Beets
– piano
Tom Baldwin – contrabas
Eric Kennedy – drums

WWW.PETERBEETS.COM