Raw Fish – Crudo

Raw Fish – Crudo

Rauw en ongepolijste punkrock (Stroganina) of ingetogen en verkennend (Interlude), Crudo van Raw Fish kent meer gezichten. De muzikanten van Raw Fish woonden dicht bij elkaar. Het was gek geweest als ze samen géén muziek hadden gemaakt. Ze gingen het  muzikale experiment aan en Raw Fish werd geboren.

Het gaat niet over sushi of sashimi als je praat over Raw Fish. Het gaat over het Deens-Italiaanse in Nederland ontstane duo van Teis Semey en Giovanni Iacovella. Rauw, ongepolijst en vindingrijk tastten ze samen met Marta Arpini vanaf hun muzikale tandem de kosmische grenzen van het jazzuniversum af.

4p Digi Printmasta adam_final version.pdf

Raw Fish benut hun speeltijd ten volle, met o.a. Marta Arpini, Italiaanse singer-songwriter met zachte, hartige ballads zoals It Was Nice To Get To Know You, tevens het langste nummer.  Smaakvolle toevoegingen van David Binney en Nicoló Ricci met saxofoonsolo’s die hun laptop verpletteren, en Federico Calcagno op basklarinet.

Hoeveel tijd heb je nodig om je verhaal te vertellen? Of hoelang moet een album duren? Raw Fish heeft net geen negentien minuten nodig om een boeiend avontuur te presenteren. Van begin tot eind pakkend. Eigenlijk hebben ze acht krachtige en explosieve zaadjes achtergelaten. Het is een ontvlambare en gespierde productie geworden. Het album vraagt om op ‘repeat’ gezet te worden.

Eddy Westveer

 

RAW FISH
Teis Semey – gitaar, MPC, drum machine
Giovanni Iacovella – drums, live electronics
Marta Arpini – zang, synths

OPNAME
Galloway Studios – juni 2022

MASTER
Alessandro Mazzieri

MIX & PRODUCTIE
Raw Fish & Alessandro Mazzieri

RELEASE
26 april 2024

LABEL
Loumi Records

TRACKLIST
1. Stroganina
2. Interlude
3. Funeral (revised, again)
4. Sea Sausage (feat. David Binney)
5. Carpaccio Martini (feat. Marta Arpini and Federico Calcagno)
6. Cevichería
7. It Was Nice To Get To Know You (feat. Marta Arpini)
8. Do Sardines Come From Sardinia? (feat. Nicoló Ricci)

TOTAL TIME
18:56