Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Rembrandt Frerichs Trio – Graffiti Jazz

Rembrandt Frerichs - Graffiti Jazz

Rembrandt Frerichs Trio – Graffiti Jazz

Rembrandt Frerichs timmert al jarenlang aan de weg met zijn trio en op enige mate van starheid kan hij niet worden betrapt.  In zijn vorige album voerde hij zijn composities uit op de pianoforte. Zijn nieuwste album grijpt terug naar een recenter (persoonlijk) verleden: Graffiti Jazz is geïnspireerd door de periode dat de pianist door de openbare ruimte struinde om in graffiti zijn aanwezigheid te bewijzen. Anno 2020 bewijst hij zijn aanwezigheid door het produceren van een trio-album. Een potpourri van melodieën, stijlen en ritmes. Wederom heeft Frerichs slagwerker Planjer en contrabassist Overwater aan zijn zijde.

De Arabische en Oriëntaalse klanken die we uit zijn vorige werk kennen klinken door in nummers met titels als Binnen Zonder Kloppen en The Kings’s Rhythm. De klassieke Europese muziek is ook vertegenwoordigd, zoals te horen is in After Johannes waarin Frerichs – in prachtig samenspel met Overwater– eer bewijst aan de componist Brahms met een tot ballad uit de beste jazz-traditie omgesmolten arrangement van het derde deel uit de derde Symfonie. En het maakt niet uit of er nu jazz, Europese of niet-Europese klassiekers, dan wel nieuwe composities worden gespeeld, Planjer weet elk nummer met zijn batterij aan slagwerk een eigen karakter mee te geven.

Na het beluisteren van het album blijf ik achter met de vraag wat deze cd met graffiti te maken heeft. Behalve een verwijzing naar de jeugdzonde van de trioleider in de toelichting is er geen thematische of muzikale relatie met deze kunstuiting. Het is een volwaardige cd waarin de bindende factor bestaat uit de gedrevenheid om mooie muziek te maken.

Robin Arends

REMBRANDT FRERICHS TRIO
Rembrandt Frerichs – piano, compositie
Tony Overwater – contrabas
Vinsent Planjer – slagwerk en percussie

MIX
Fieke van der Hurk

MASTER 
Sander van der Heide

RELEASEDATUM
12 december 2019

LABEL
Zennez Records

ISBN/EAN
978-90-92961-23-5

 

REMBRANDTFRERICHS.NL

ZENNEZRECORDS.COM