Teus Nobel – Tanto Amor

Teus Nobel – Tanto Amor

Singer/songwriter en pianist Ivan Lins, in 1945 geboren in Rio de Janeiro, is vertegenwoordiger van de Música Popular Brasileira. Ook wel MPB genoemd. Het zijn eigenlijk gemengde Braziliaanse stijlen. Ivan Lins heeft met veel muzikanten samengewerkt. En minstens zo veel muzikanten hebben werk van hem uitgevoerd. Lins’ muziek is voornamelijk een combinatie van bossa nova met samba en jazzinvloeden. En dat is nog steeds zo. Wie tijdens International Jazz Day 2021 was ingeschakeld kon hem live horen vanuit Rio de Janeiro. “Music can safe , music can heal the planet. So we hope in the near future to
have the most beautiful music being played on the planet
”, sprak hij. En samen met Marco Brito (ook) op toetsen speelde en zong hij staand achter zijn Yamaha een swingende klassieker genaamd Dinorah.

De Nederlandse trompettist Teus Nobel grasduinde in het werk van Lins om zijn nieuwe album Tanto Amor kadoo te kunnen doen ter ere van zijn 75ste verjaardag. Met Tanto Amor volgt Nobel zijn Edisonwinnende project Saudade (een ode aan Antônio Carlos Jobim) op. Dat zie je al aan de identieke vormgeving. Maar dat merk je ook aan de thematische repertoirekeuze. Het is misschien wel ‘music for the millions’, maar het zijn zeker geen vrolijke meedeiners. De melancholie druipt er van af. Voor de muziek van Nobel en de arrangementen van Roeland Jacobs volstaat alleen een electronische piano niet.

Onderwerpen als berouw, liefde, eenzaamheid, herinneringen en afscheid vragen een andere orkestratie.
Een bijzondere plaats is weggelegd voor gitarist Leonardo Amuedo, die lang in Nederland woonde, maar sinds 2002 terug naar Zuid-Amerika ging en zich in Rio de Janeiro vestigde en veel met Lins speelde.
Nobel zelf zorgt met zijn trompet en flugelhorn voor een empathische sound.

Zijn fluwelen trompetgeluid leidt de melodie, gaat de diepte in en klinkt inlevend en altijd onder controle. Voeg daarbij het geluid van gitaar, contrabas, slagwerk en de gastrol van vocaliste Anna Serierse en je hebt de ideale muzikale crew bijna compleet. Twee fluitisten (Thijs van Leer en Marcelo Martins) en heel veel strijkers completeren de bezetting en laten hun invloed ook duidelijk gelden in de muziek.

Ruim achtenveertig minuten wegzwijmelen op de klanken van Tanto Amor of ook geschikt als lekkere achtergrondmuziek bij een intiem etentje, zoals een vriendin de muziek prees.

Eddy Westveer

TEUS NOBEL
CELEBRATING THE MUSIC OF IVAN LINS
Teus Nobel – trompet, flugelhorn
Daniel de Moraes – gitaar
Jeroen Vierdag – contrabas
Marcel Serierse – drums
Anna Serierse – stem
Thijs van Leer – fluit
Marcelo Martins – fluit
m.m.v.
Strings of the Metropole Orchestra
en de strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest
Leonardo Amuedo – gitaar (speciale gast)

OPNAME
Wedgeview Studios,
Woerdense Verlaat (NL)
2020 en 2021

MIX
Udo Pannekeet

MASTER
Sander van der Heide

COMPOSITIE
Ivan Lins
en Song for Tim door
Ivan Lins en Roberto de Lujo

PRODUCTIE
Roeland Jacobs
Teus Nobel

TRACKLIST
1    Acaso  4:14
2    Regreso A Ti  4:35
3    Te Amo  3:24
4    Lembra De Mim (ft. L Amuedo)  4:27
5    Tanto Amor  4:18
6    Arrependimento (ft. A. Serierse)  4:11
7    E A Gente Assim Tão Só  3:55
8    Meu Espelho  4:39
9    Bilhete (ft. L. Amuedo)  5:44
10  Voa  5:16
11  Song for Tim 2:52

DISTRIBUTIE
Pias

RELEASE
16 april 2021