Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Hogepriester Teis Semey leidt middernachtsmis

Als Artist in Focus van North Sea Round Town timmerde en schaafde gitarist Teis Semey aan een fonkelnieuw stuk. De uitvoering van zijn middernachtsmis vond plaats hartje Rotterdam op vrijdag 1 juli in de iconische Laurenskerk met zijn drie orgels. Het in delen opgebouwde stuk gebruikte nagenoeg de hele kerk als stijlvol decor en klankkast. De bezoekers volgden lijdzaam de oproep van improviserend vocaliste en spoken-word-artieste Damaris om samen te komen in de lichtkapel, waar Semey haar op gitaar begeleidde. Damaris speelde uitdagend met woorden en koketteerde met gevoelens en gedachten en betrok de om haar heen verzamelde schare bij de performance. Soms lag zij met haar rug op de vloer en zo nu en dan mengde zij zich tussen de bezoekers en riep op om improviserend mee te klappen.

Damaris

FRINGE FESTIVAL
NSRT-directeur Michelle Wilderom stelde Teis Semey voor, voor wie hem nog niet kende, en maakte plaats voor een ingepast kerkelijk ritueel met rode wijn en brood en een pauze. Daarna werd na een toelichting door Artistiek Curator & Programmeur Raluca Baicu in het koorgedeelte van de kerk het eerste deel van Midnight Mess opgevoerd. Wie denkt dat NSRT een een kleine rand-activiteit is voor het naderende North Sea Jazz Festival. Het 17e fringe festival groeide uit tot serious business met meer dan 375 concerten en een flinke organisatie.

Organist Kit Downes met koor

KERKENGELEN
Met I Østen Stiger Solen Op of wel “in het Oosten komt de zon op” opent organist Kit Downes op het koororgel van de kerk. Later zal hij ook het vlaggenschip, de 7500 orgelpijpen en 85 registers tellende ‘Rooie Reus’ bespelen (dat overigens vanaf 2024 grondig zal worden gerenoveerd). Het ‘gitaarstuk’ van Semey is geschreven voor orgel en vier internationale kerkengelen. Marta Arpini uit Italië, Fuensanta Mendez uit Mexico, Sanem Kalfa uit Turkije en Līva Dumpe uit Letland bleken uitstekend op elkaar ingespeeld en flankeerden hogepriester Semey.

Teis Semey | Artis in Focus | NSRT

MEER
North Sea Round Town gaat de komende 10 dagen met veel activiteiten verder. Bandleden van dit ensemble zijn de komende dagen ook nog te zien en te horen tijdens NSRT en NSJ. Zoals bijvoorbeeld:
Zondag 3 juli Jazzfietsen 11.00 uur in LantarenVenster (uitverkocht)
Vrijdag 8 juli om 17.00 uur in de Maas bij Louis Cole & Het Metropole Orkest
Teis Semey is in allerlei gezelschappen te vinden, zoals zijn eigen Teis Semey Quintet, Raw Fish, Guy Salamon Group en AM.OK.

Teis Semey | Midnight Mess | NSRT | Laurenskerk

TEIS SEMEY MIDNIGHT MESS
Kit Downes – orgel
Teis Semey – gitaar
Marta Arpini – vocals
Fuensanta – vocals
Sanem Kalfa – vocals
Liva Dumpe – vocals
Damaris – vocals

North Sea Round Town
Laurens Kerk
, Rotterdam (NL)
1 juli 2022
Tekst en fotografie: Ella & Eddy Westveer