Onfortuinlijke Bob Reynolds speelt jazz for the millions

Bob Reynolds Group
Bob Reynolds
Gene Coye

Het heeft even geduurd voordat de vele malen uitgestelde Europese tour van de Bob Reynolds Group kon doorgaan. De uitnodiging van MuziekPodium Zeeland kon worden geaccepteerd. Toch ging het met de planning in Middelburg nog bijna fout. Op het podium staan en spelen is voor veel muzikanten het leukste wat er bestaat. Tussendoor reizen en in hotels verblijven is het meest tijdrovende en het minst leuke deel van een tour. De puzzel om data en locaties logisch en efficiënt met transport te koppelen is lastig. Reynolds heeft een omvangrijke gevulde agenda in Europa, die hij ook nog weet te combineren met de tourdata van Snarky Puppy.

FAST
Vrijdagavond speelden ze in Paradox Tilburg en zaterdagavond in de Gaste Garage in Hasbergen (niet zo ver over de grens bij Osnabrück). Het reizen met de trein vanuit Duitsland verliep moeizaam. Met vertragingen, stremmingen en vijf of zes keer overstappen leek het even helemaal mis te lopen. Maar het gezelschap kon Middelburg uiteindelijk toch op tijd bereiken. Dus dat viel mee. Nog een keer overstappen in Rotterdam en dan de trein naar Zeeland. Helaas het verlangen naar een snelle maaltijd plus een onachtzaam moment op het Rotterdamse perron gooide roet in het broodje kebab. Behalve fast food waren er ook fast people in de buurt. Tas met inhoud – o.a. laptop, apparatuur en geld van cd-verkoop – foetsie!

Ruslan Sirota

HARMONIE
De heren arriveerden op tijd in De Spot in Middelburg, maar wel een lichte kater. Het publiek van de op deze zonnige zondagmiddag goed gevulde zaal merkte daar niets van. Bob Reynolds is niet zo snel van slag. Zijn naam wordt altijd gelinkt met Snarky Puppy, maar hij speelt ook met popster John Mayer. Hij speelt net zo makkelijk in de Hollywood Bowl dan in De Spot. En hij had een mooie setlist met catchy songs gereed. Zijn muziek is een amalgaam van meerdere muzikale werelden. Rock, pop, jazz met een groovy sausje avontuur van funk en hiphop. Het avontuur gaat hij graag aan samen met zijn publiek. Als zelfbenoemd melodie-architect zoekt Reynolds de harmonie in zijn muziek, maar ook met zijn publiek. De muziek is uitermate geschikt voor mensen met jazzvrees.

Bob Reynolds
Janek Gwizdala

TOP
Deze middag werd veel werk van oudere albums gespeeld. Van zijn laatste album Runway (2020) speelde hij niets. Daar had hij echter nog een doosje van voor de verkoop.
Reynolds heeft een band met topmuzikanten. Drummer Gene Coye tourde ondermeer met Carlos en Salvador Santana, maar ook met Larry Carlton. Toetsenist Ruslan Sirota werkte met Kamasi Washington, Stanley Clarke en Thundercat. En de in Londen geboren basgitarist Janek Gwizdala is een veelgevraagd sideman van o.a. Mike Stern en Randy Brecker. Er werden alleen topnummers werden gespeeld zoals het toepasselijke Unlucky. Ze sloten af met Hush, waarna toegift Crush nog volgde.

Hopelijk vindt Reynolds nog iets van de gestolen waar terug. Een aantal zaken met geo-tag zijn tamelijk nauwkeurig traceerbaar. Hij toonde na afloop op zijn telefoon waar de gestolen waren zich bevinden.

BOB REYNOLDS GROUP
Bob Reynolds – tenorsaxofoon
Ruslan Sirota – keyboards
Janek Gwizdala – basgitaar
Gene Coye – drums

MuziekPodium Zeeland
De Spot, Middelburg (NL)
2 oktober 2022
Tekst en fotografie: Ella & Eddy Westveer

SETLIST
Closer (Somewhere in Between – 2013)
Found
Harambe
Step Aside (Hindsight – 2017)
Unlucky (Déjà Vu – 2015)
Feedback (Somewhere in Between – 2013)
Golden Days
Hush (Quartet – 2018)