Veilig swingen in Porgy en Bess

Slagwerker Cyril Directie bedient met twee vingers in zijn neus het slagwerk. Hij is geen liefhebber van lange stiltes.
In het Terneuzense Porgy en Bess is het met de coronacrisis lang genoeg stil geweest. The show must go on!
De slagwerker is een extraverte entertainer die de vaart er in weet te houden en de korte muzikale gaatjes vult met sympathieke en enthousiasmerende praatjes. Veel pauzes vallen er niet wanneer het trio Montis Goudsmit Directie optreedt. In rap tempo wisselen de nummers elkaar af.

FEESTJE
Gitarist Anton Goudsmit verrast als altijd met smaakvolle creatieve akkoorden en hammondspeler en “local hero” Frank Montis die in Terneuzen een thuiswedstrijd speelt, kruipt diep in zijn zwart-witte toetsenbord om het geheel op de stuwen naar grote hoogte. Het voelt als een feestje!

GEDISCIPLINEERD SWINGEN
De uitgebreide menukaart van de heren biedt deze avond een skala van hoofdgerechten uit de internationale keuken van groovy funk, soul, funky blues, vette jazz, stevige rock en tussengerechten in de vorm van ballads. Uiteraard veel werk van hun album Taste of Culture. Het concert wordt geopend met Ain’t it funky now van James Brown en in rap tempo volgt de wereldhit Sunny van Bobby Hebb. Het is duidelijk dat de mannen graag in een uur tijd zo veel mogelijk willen spelen. Of het nou invloeden of covers zijn van Deep Purple, James Brown, Stevie Wonder (Living fort he city) of Jimmy Smith (Chicken Shack) of één van de vele eigen nummers zoals Mozarella (van Frank Montis), Jan (van de hand van Goudsmit en Akkerman) of R U in love het publiek swingt discreet en gedisciplineerd volgens de richtlijnen van de RIVM op zijn eigen plekje.

VEILIG
De organisatie van Porgy en Bess wil graag dat bezoekers zich veilig voelen. Per concert worden veertig bezoekers toegelaten. Ingang langs de voordeur en uitgang via de achterdeur. Alles is onder controle tijdens de coronasummertimeconcerten!

MONTIS GOUDSMIT DIRECTIE
Frank Montis – hammond
Anton Goudsmit – gitaar
Cyril Directie – drums

Porgy en Bess Terneuzen (NL) 25 juli 2020 (eerste set)
Tekst en fotografie: Ella & Eddy Westveer

CONCERTRADAR