Duo Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff ‘The Art of Two’ meets Sun Mi Hong & Margriet Sjoerdsma

DUO ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF
‘THE ART OF TWO’
MEETS
SUN MI HONG & MARGRIET SJOERDSMA
 LIVESTREAM CONCERT
PARADOX TILBURG
VRIJDAG 2 APRIL 2021

DUO ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF
Ilja Reijngoud en Ed Verhoeff kennen elkaar al lange tijd. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, bij het duo Izaline Calister & Ed Verhoeff en op elkaars CD’s. Ook verzorgden zij samen enige huiskamerconcerten. Omdat zij een brede muzikale interesse delen, hebben zij ervoor gekozen om samen als duo en als duo + gasten verder te gaan. Zij willen een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier. The Art of Two.

Ilja speelde tot nog toe in vele secties en groepen, van hardbop en bigband, tot latin en moderne jazz. Maar in dit duo komt zijn veelzijdigheid en enorme kunnen op de trombone tot zijn volledige recht. Ed speelde van duo-bezetting tot latin quintet en heeft zich in zijn eigen groepen breed uitgemeten van pop/rock tot klassiek. Dit altijd vertrekkend vanuit zijn liefde voor de jazzmuziek. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica. Soundscapes, vrije improvisatie naast lyriek en lijnenspel zijn kernwoorden.

SUN MI HONG
De Zuid-Koreaanse drummer en componiste Sun-Mi Hong is één van de meest opvallende talenten uit de eigentijdse jazz scene. Ze haalde haar inspiratie uit de post-bop van de jaren zestig en mengt deze free-jazz met het impressionisme van Maurice Ravel. In april 2020 verscheen haar tweede album ‘A Self-Strewn Portrait’ op het spraakmakende Zennez Records.

MARGRIET SJOERDSMA
De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. daarmee speelde voor uitverkochte zalen waaronder North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. in 2020 sloeg Margriet met Odelion een nieuwe muzikale weg in. Ze keert terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelien, een huisje in Noorwegen.