Ramón Valle Trio

RAMÓN VALLE TRIO + 1
presenteert ‘Inner State’
– LIVESTREAM CONCERT –
PARADOX TILBURG
VRIJDAG 23 APRIL 2021

Zijn muziek wordt ‘het andere gezicht van de Cubaanse jazz’ genoemd. Het Ramón Valle Trio speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbij komen.

Ramón Valle is een bekende internationaal opererende Cubaanse jazzpianist. Eén van zijn eerste concerten in Nederland gaf hij in Paradox eind jaren ’90 op het toenmalige Modern Music Festival. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in Cubaanse jazz. In zijn huidige thuisland Nederland vierde hij successen in jazzclubs, een uitverkocht Concertgebouw en op vele festivals waaronder North Sea Jazz, waar hij speelde met grootheden als Roy Hargrove. Op zijn album ‘The Time Is Now’ uit 2018 leverde de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove een mooie gastbijdrage. Datzelfde jaar overleed de trompettist aan een hartstilstand.

Pianist Ramón Valle wil mensen met elkaar verbinden. Dat voel je in de zaal en zie je op het podium terug. Samen met de Nederlandse hiphopartiest Typhoon en andere gastmusici maakte hij in 2020 een bijzonder project: Boundless Forces. Je hoort Cubaanse invloeden, pop, jazz en operazang, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Hij komt deze keer weer naar Paradox met zijn trio.

In november 2020 bracht hij na vele jaren eindelijk zijn eerste live album uit getiteld ‘Inner State’ met Omar Rodriguez Calvo op contrabas en Jamie Peet op drums. Dit album komen ze deze avond in Paradox presenteren waarbij Jeroen Vierdag de veeleisende baspartijen op zich neemt.

Het concert van Meter Erker wordt ingeleid door programmeur Koen Graat.

RAMÓN VALLE TRIO
Ramón Valle – piano
Jeroen Vierdag – contrabas
Jamie Peet – drums