Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Sjoerd van Eijck’s ‘Oak’ – Live stream concert

SJOERD VAN EIJCK’S ‘OAK’ – LIVE STREAM CONCERT – MUSIC HUB BRABANT
PARADOX TILBURG
VRIJDAG 12 MAART 2021

Met de steun van Talenthub Brabant gebruikt Sjoerd van Eijck zijn talent in een ontwikkelingstraject om zich naast pianist ook te ontplooien als componist en bandleider van zijn eigen band OAK. Gedurende ruim een jaar heeft hij zijn muzikale grenzen proberen te verleggen en dat vast te leggen in gloednieuwe composities, gespeeld door een kwartet van gelijkgestemde jonge musici.

Voor Sjoerd van Eijck is de tijd rijp om als componist en bandleider de schijnwerpers op te zoeken. Zijn in 2019 opgerichte ensemble OAK is het gedroomde vehikel. Van Eijck heeft louter medemusici om zich heen verzameld die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Trompettist Koen Smits, bassist Alessandro Fongaro en slagwerker Willem Romers voegen rijke kleuraccenten en stuwende ritmiek toe aan Van Eijcks onmiskenbare pianosignatuur.

Invloeden uit de vrije improvisatie, de klassieke muziek (van Bach tot Ravel), het minimalisme en de Scandinavische, melodische jazz stromen samen in het geluid van OAK. “Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is”, benadrukt Van Eijck. Voor 2021 werkt het kwartet OAK aan het debuutalbum Aurora.

Het debuutalbum van het kwartet OAK wordt in het najaar van 2021 uitgebracht, daarbij ondersteund door provinciale talentontwikkelingsproject Music Hub Brabant.

SJOERD VAN EIJCK’S OAK
Sjoerd van Eijck – piano composities
Koen Smits – trompet
Alessandro Fongaro – bas
Willem Romers – drums