Broken Shadows in De Spot in Middelburg

BROKEN SHADOWS
25 januari 2020 in De Spot in Middelburg

ÉÉNMALIG CONCERT IN NEDERLAND!

BROKEN SHADOWS
Toen in september 1971 het album Broken Shadows van Ornette Coleman werd opgenomen moest Reid Anderson (bas) zijn eerste verjaardag nog vieren, Dave King (drums) was één jaar oud en kon wellicht net lopen. Chris Speed (tenorsax) was vier jaar oud en Tim Berne (altsax) was zestien.

De vier, toen nog jazzliefhebbers in de dop, vormden onlangs het kwartet Broken Shadows, vernoemd naar een van de meest suggestieve composities van Ornette Coleman. Coleman was een jazzvernieuwer en maakte niet altijd de meest toegankelijke muziek, maar wel de meest bevlogen muziek. En zijn muziek is bij jazzmuzikanten verplichte kost en wordt over de hele wereld geëerd.

COLEMAN | REDMAN | HEMPHILL
De saxofonisten Tim Berne en Chris Speed, en de Bad Plus-ritmesectie van bassist Reid Anderson en drummer Dave King eren met hun optreden de erfenis van Coleman en de muziek van de Amerikaanse saxofonisten Dewey Redman (inderdaad de vader van) en Julius Hemphill.
Coleman, Redman en Hemphill kwamen alle drie uit Fort Worth, Texas.

Broken Shadows is een kwartet van gelijkgestemde geesten. De muzikanten communiceren over gedeelde liefdes en gemeenschappelijke inspiraties. Zij streven ernaar om muziek te maken met diepe wortels. Muziek die de luisteraars aanspreekt en een spannende playlist met titels van hun idolen.

 

BROKEN SHADOWS
Tim Berne – altsaxofoon
Chris Speed – tenorsaxofoon
Reid Anderson – bas
Dave King – drums

Op zaterdag 25 januari 2020 speelt het bijzondere viertal op uitnodiging van MuziekPodium Zeeland in De Spot in Middelburg.

Broken Shadows speelt tijdens hun tour slechts één keer in Nederland!

Het concert begint om 20.30 uur

 

Jazzradar