Hello! Yellowtime in Geel!

YELLOWTIME met headliners Philip Catherine, Tutu Puoane en Piet Verbist

YELLOWTIME 2019  – 7 EN 8 SEPTEMBER 2019 – IN GEEL

Daar is de lente, daar is de zon… en daar is Yellow Blues en Easy Yellow weer! Of toch tenminste het programma voor Yellowtime:19.
We moeten nog wachten tot het weekend van 7 september maar de beloning zal des te groter zijn.
Ieder jaar wordt de lat een tikje hoger gelegd want je wil je publiek in de watten leggen, telkens weer een beetje intenser, een beetje zachter, een beetje mooier.

YELLOW BLUES – ZATERDAG 7 SEPTEMBER
De Yellow Blues op zaterdag gaat van rootsy over powerful steeds sterker opbouwen naar ruige CCR blues en het zal moeilijk worden om die feesttrein te stoppen.Daar kijkt elke rechtgeaarde bluesfan nu al naar uit. Check de namen:
DRIES in trio,  Dries Bongaerts een ruwe diamant, de voorbije jaren geslepen in kroegen, clubs en op festivals.  Een singer/songwriter die weet waar hij mee bezig is.  Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken.  Een ontdekking!!!
ROOTBAG, Richard van Bergen’s Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS.  Invloeden van de hypnotiserende Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot één Gumbo soup, Rootbag-style.  Ruw, soulful en groovy en daar bovenop nog doordringende gitaar riffs die door merg en been gaan.  De sound die Rootbag zo aantrekkelijk maakt.
KAT RIGGINS & BLUESREVIVAL , muzikaal gezien bevindt haar muziekstijl zich binnen de soulvolle blues.  Daarbij is zij niet bang om ook countryblues en steviger rockend werk te vertolken. Eindelijk nog eens een zwarte blueszangeres die er echt ‘doorleefd’ staat.
en de kleppers van COSMO’S FOGER-T, deze laatste band is Belgisch, een fantastische rockband rond Frankie Saenen,  maar geloof me! Je gaat zweren dat ze recht uit de swamps kwamen om hier de ziel uit hun lijf te spelen.
Blues rules op zaterdag dus. Hou je vast!

EASY YELLOWZONDAG 8 SEPTEMBER
Zondag schijnt traditioneel de zon aan de Busser in Geel want dan opent Easy Yellow om 14 uur, met de beloftes van jazz en lichte muziek van de muziekacademie in Geel. Vergeet de zondagse rosbief met groentekrans en tante Jeanne en koffie na. Kom op tijd naar Yellowtime, op de fiets, waarom niet, en zet je met een bordje tapas of oesters aan de cava of de champagne.
De Yellow sfeer van dit jaarlijkse, onmisbare tuinfestival lokt ieder jaar weer de echte jazzliefhebber maar ook de vrienden en familie die inmiddels gehecht zijn aan hun Easy Yellow Afternoon in de tuin te Geel.
Tutu Puoane met haar echtgenoot Ewout Pierreux zullen de gemoederen beroeren. Uit hun kruisbestuiving ontstond een unieke mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziektradities, geworteld in soul en jazz, hun twee grote gemeenschappelijke liefdes. Ze nemen je mee op ’n trip doorheen hun repertoire, met een vleugje magie dat van dit concert een unieke belevenis maakt
En het fijnste weerzien krijgen we ongetwijfeld met de grootmeester van de jazzgitaar, de enige, de échte Philip Cathérine. Hij is de 75 gepasseerd en heeft een nieuw album uit.”Manoir de mes Rêves” (April 2019 bij ENJA Records) Forever young door zijn “Seven Teas” ongetwijfeld en wij zijn in de wolken om hem weer in De Busser te zien. Hij heeft recent deze opnames gemaakt met Paulo Morello & Sven Faller.  Het repertoire bestaat uit muziek van de bruisende Parijse scène in de jaren ’50 en ’60, met naast een aantal composities van Django Reinhardt, nummers als “Les Amoureux des Banc Publics” van Brassens of “Jardin d’Hiver” van Eddy Louiss, en tevens recentere als “Les Uns contre les Autres” en “Enfant des Etoiles” van Mauranne.  Komt dit prachtwerk zelf aanhoren!!!!
Mooier dan met Piet Verbist Quartet kunnen we onmogelijk afsluiten. Bassist Piet Verbist schrijft zijn eigen parcours.  De focus ligt op een gevarieerde jazz stijl met veel interactie tussen de musici.  De composities zijn uiteenlopend van sfeer en context, gaande van een traditionele opvatting over moderne modale jazz tot oriëntaals geïnspireerd werk.  Hun jongste CD “Suite Réunion” kreeg een lovende recensie in het legendarische jazz magazine DOWNBEAT (maart 2019), wat voor Belgische muzikanten eerder uitzonderlijk is!!!

SULTAN STAGE
De Sultan Stage zal op zondag tussen de concerten ook een podium geven aan jonge mensen, die muziek studeren, met hart en ziel en die hier hun stijl en kunnen willen toetsen bij het steeds aandachtige en dankbare publiek:

Stedelijke academie van Geel
Jordy Van Kerschaver 4 (studenten conservatorium Antwerpen)
Nina Kortekaas Trio (studenten conservatorium Brussel)
Blue Bop Quintet (studenten conservatorium Antwerpen°

VERHAAL COMPLEET
Naast de muziek kan je ook dit jaar genieten van ons aanbod aan lekkers: hapjes, tapas, quiches, bbq, frietjes. Al dit lekkers kan je doorspoelen met een speciaal voor u uitgekiende wijnkaart. Geen wijnfanaat?  Ook streekbieren zijn voorradig..

KUNST
Editie  9  geeft kunst in de openbare ruimte een gezicht.
De bomannen van Daisy Boman met hun vierkant hoofd en bol achterwerk zijn altijd op weg en duiken overal op……      ze zijn ook op weg naar Yellowtime……
De Antwerpse Fluisteraar, het kunstwerk dat werd onthuld op het Eilandje in Antwerpen, in de schaduw van het MAS, fluistert met een Kempens accent. Hij werd geboren in Geel, in het atelier van Daisy Boman. Deze keramiste maakte haar eerste bomannetje 25 jaar geleden.
Een universele mensfiguur die uitgroeide tot haar handelsmerkIedereen kijkt al ongeduldig uit naar haar nieuwe kunstwerk op Yellowtime 9.

LOGISCH ECOLOGISCH
We proberen onze ecologische voetafdruk steeds zo klein mogelijk te houden.
We bannen nog steeds karton en plastic.  De ganse weide wordt voorzien van spaarzame LED-verlichting, zonnepanelen houden onze champagnetoog draaiende en een ecologische warmtepomp voorziet onze afwasploeg van warm water.
Ook dit jaar beschikken we over laadpalen voor elektrische fietsen.  Ook de verlichting op onze parking wordt aangestuurd door zonnepanelen!

Jazzradar