Muziek en tekenen zijn mijn passie

Bassist Ernst Glerum gaat een bijzondere uitgave uitbrengen van een boek met tekeningen.

Glerum is naast het muziek maken altijd blijven tekenen en heeft nu een selectie gemaakt van een honderdtal tekeningen uit de periode 1975 tot nu. Het zijn impressies van toernees, vakanties, treinenbanen, bomen, bergen en middelbareschool-romantiek. Zij laten een onverwachte, andere kant zien van de als jazzbassist bekend staande Ernst Glerum. De tekeningen sluiten aan op 17 muzikale schetsen op een bijgevoegde cd.

Het boek zal worden vormgegeven door Suze Swarte en komt uit op zijn label Favorite Records.
Over zijn plan zegt Ernst Glerum het volgende:
‘Muziek en tekenen zijn mijn passie. Eerst wilde ik tekenaar worden. Toen wilde ik jazzmuzikant worden. Nu wil ik het allemaal bij elkaar brengen. Het maken van muziek en het maken van een tekening is voor mij hetzelfde. In beide vormen bestaat de mogelijkheid om een nieuwe werkelijkheid te laten ontstaan. Het gevoel van een zacht potlood op papier en het gevoel van een strijkstok op de snaren liggen dicht bij elkaar.’

Om het boek te kunnen maken heeft hij onlangs een crowdfunding campagne opgestart:

Een ieder die dit voornemen een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd om zijn campagne te ondersteunen door middel van een donatie. Als tegenprestatie krijgen donateurs het boek met de cd.

Jazzradar