November Music

In een tijd, waarin de zomerfestivals nog volop gevierd worden, heeft het November Music Festival in Den Bosch de line-up bekend gemaakt. Opvallend is weer de dwarse, eigenzinnige en niet-commerciële opzet, die bruggen bouwt tussen de genres van hedendaags-gecomponeerde muziek, improvisatie, jazz, pop, koormuziek en dans.

In de 27ste editie van 1 t/m 10 november 2019 wordt op verschillende locaties eigenzinnig uitgepakt met bijzondere samenwerkingen en constellaties, die speciaal voor deze gelegenheid geïnitieerd zijn en die uniek in Nederland te zien zullen zijn.

Een korte bloemlezing uit de meer dan 80 concerten: Een nieuw Bosch Requiem, gecomponeerd door componist des vaderlands Calliope Tsoupaki, een optreden van het befaamde Duitse Ensemble Modern, een première van een opdrachtwerk van Mayke Nas uitgevoerd door Nieuw Amsterdams Peil en het opdrachtwerk W.A.L.L. van componist en gitarist Aart Strootman.

JAZZ IN SPANNENDE COMBINATIES
Jazzliefhebbers zullen tijdens November Music volop aan hun trekken komen. Grote namen als Tigran Hamasyan, Avishai Cohen, Mathias Eick, Tineke Postma, het Metropole Orkest, BeraadGeslagen, Eric Vloeimans, Marcus Stockhausen en Bugge Wesseltoft geven acte de presence in spannende samenstellingen.
Hieronder ook namen die al te horen waren op eerdere edities van November Music, maar dan in een ander samenspel. Zo blijft het spannend!

Koormuziek, Muziek en Dans en popmuziek bieden volop grensverleggend avontuur, met onder andere een concert van het Metropole Orkest met multi muzikant Colin Benders (Kyteman).

Volop redenen, om voor muzikaal avontuur begin november neer te strijken in Den Bosch. Een van de eigenzinnigste Nederlandse festivals heeft in de editie 2019 veel te bieden voor de liefhebbers van bijzondere projecten. De kaartverkoop is gestart.

Jazzradar