Speel mee in XL-band tijdens Jazz In Duketown!

De Jazzwerkplaats creeërt dit jaar een unieke kans voor amateurmuzikanten om op te treden op het Amateurpodium tijdens Jazz In Duketown. Op zaterdag 8 juni is namelijk iedereen welkom op het Museumplein om mee te spelen met de Play along. Ter plekke worden er twee super-swingende stukken live ingestudeerd en uitgevoerd. Een soort ‘speed-workshop’, voor alle leeftijden en niveaus – mits je maar noten kan lezen.

 

Een begeleidingsband vanuit de Jazzwerkplaats zorgt voor de juiste groove en de dirigenten Paul van den Oever en Jeroen Doomernik gaan de boel in goede banen leiden. We starten om 14:30 uur. Je kunt je nu alvast voorbereiden! Download de bladmuziek van www.jazzwerkplaats.nl; daar vind je ook meteen een luistervoorbeeld van beide nummers.

Aansluitend op de Play along kan iedereen op het podium en op het plein deelnemen aan een Sing along. Onder de inspirerende leiding van Vera Westera worden de stemmen losgemaakt, daarna kan jong en oud uit volle borst meezingen met het meeslepende lied ‘Cantar!’ (‘Zing!’).

Dus kom zaterdagmiddag 8 juni naar het Museumplein en neem niet alleen je sax, trompet, fluit, trombone of ander instrument mee, maar ook zoveel mogelijk muziek makende vrienden en publiek zodat het een mega leuke muzikale happening wordt.

jid-werkplaats