To bike or not to bike

ZomerJazzFietsTour to bike or not to bike

In het laatste weekend van augustus wordt de combinatie van fietsen door het Groningse Reitdiepdal en luisteren naar hedendaagse en geïmproviseerde jazz in één concept samengebracht. De jaarlijkse ZomerJazzFietsTour gaat dan zijn 33e editie in.

PROLOOG
Op vrijdag 30 augustus 2019 start in VERA in Groningen een proloog met Trio Kalfa|Warelis|Ekincioglu en Kuhn Fu vs Dikeman.

DE TOUR
Op zaterdag 31 augustus 2019 zijn er maar liefst 30 concerten in voornamelijk kerkjes en boerderijen. Alle concerten zijn overdekt, maar de weg er naar toe is dat niet. Zon, wind en hopelijk niet te veel regen krijg je er gratis bij. Meestal zijn er ook op de locatie allerlei versnaperingen te koop. Zo heeft iedere speelplaats zijn eigen extra’s en soms loont het om daar een stukje voor om te fietsen of het concert aan je persoonlijke fietsroute toe te voegen.
Er zijn vijf uitgestippelde routes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker dwars door al die routes je eigen plan maken. Enig inzicht in de topografie van het Reitdiepdal is wel gewenst, want de reistijden kunnen aardig oplopen afhankelijk van de kilometers, de windrichting en -kracht.

TIJDSCHEMA
Het eerste concert van de tour begint om 12.30 uur en in (bijna) gevallen worden er twee sets van 45 minuten gespeeld met een pauze van 30 minuten ertussen.
Het laatste concert begint om 19.45 uur en eindigt dus om 20.30 uur.

GARNWERD
En dan kan iedereen zich naar het episch centrum van de ZomerJazzFietsTour in Garnwerd verplaatsen. Daar brengt ABU met Afrikaanse muziek uit Mali en Senegal de overgebleven danslustigen in beweging in de festivaltent tegenover de molen van Garnwerd. Voordat om tien uur ABU begint draait DJ Shouting (a.k.a. Koen Schouten) plaatjes.

 

Jazzradar