Tricyle toert door Vlaanderen, Wallonië en Nederland

Tuur Florizoone’s TRICYLE toert door Vlaanderen, Wallonië en Nederland

TRICYCLE is het trio van accordeonist Tuur Florizoone met muzikale bondgenoten Philip Laloy op saxen en fluit en Vincent Noiret op contrabas.

Vanaf 11 november 2019 wordt de verjaardags-cd ZOOM uitgebreid gepresenteerd van Brussel tot Amsterdam. Het is na Orange for Tea (2004), King Size (2008) en Queskia? (2011) hun vierde album van de nu twintig jaar oude driewieler TRICYCLE.

De naam Zoom impliceert een voorliefde voor beelden die in een film, fotoreeks of documentaire kunnen voorkomen. De foto op de hoes is van de Belgische Magnumfotograaf Gruyaert. Op de cd staan ook enkele bewerkingen, zoals Photographer, van muziek die Florizoone maakte voor de documentaire Harry Gruyaert, Photographer uit 2018. Op het nieuwe album staan maar liefst 13 verhalende en beeldende composities, die allen in zijn geheel zijn ontstaan vanachter de piano. Tuur Florizoone is een klassiek geschoolde pianist maar leerde zichzelf de chromatische accordeon aan. Op het podium noch op het album is de piano te horen of te vinden. De chromatische accordeon is het instrument waarmee hij vergroeid is, dat hij ademt, dat hij tegen zijn borstkas aandrukt en waarvan hij alle registers beroerd en tongetjes en onderdelen laat klinken en vibreren.

Jazzradar