Van EIGENWIJS tot EERBETOON op UJazz Fest

Op zaterdag 1 februari vindt de 9e editie plaats van het UJazz Fest.
Headliners Ben van den Dungen, Kapok en Ilja Reijngoud – met vele anderen – treden aan in
De Helling, LE:EN en de horeca rond Rotsoord, Utrecht.
’s Middags zijn er o.a. showcases van conservatorium- en lokale bands.

 

9e UJAZZ FEST – VAN EIGENWIJS TOT EERBETOON

 

Jazz leeft, danst, groeit! Muzikale legendes krijgen een welverdiend eerbetoon van hun huidige bewonderaars, terwijl volgende generaties nieuwe wegen zoeken.  Het UJazz Fest brengt deze editie een afwisselende cocktail van beide benaderingen – VAN EIGENWIJS TOT EERBETOON – met regionaal en landelijk bekende artiesten.

Ilja Reijngoud leidt de bigband van het Utrechts conservatorium, met saxofoniste Tineke Postma als gast. Later die avond bewijst hij met Bert Boeren eer aan de roemruchte band met die ándere twee trombonisten: J. J. Johnson en Kai Winding.

Het eigenzinnige trio Kapok komt met een nieuw programma, na hun voor een Edison genomineerde improvisatieproject Mirabel.

Contrabassist Dion Nijland speelt op het scherp van de snede met zijn nieuwe, Utrechtse, all-star kwintet DEON; de vers afgestudeerde Jessica de Boer zingt een repertoire van subtiele jazz met een vleugje pop en wereldmuziek in het De Helling Café.

Afsluitend brengt het Ben van den Dungen Quartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane.

’s Middags biedt het festival een gratis toegankelijk programma met showcases van veelbelovend talent van het Utrechtse conservatorium en verrassende lokale ensembles.

UJazz Fest vindt dit jaar plaats op Rotsoord, Utrecht – in De Helling, LE:EN en diverse horeca-spots daaromheen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: zaterdag 1 februari 2020, van 15.00 tot 00.30
Plaats: Rotsoord, Utrecht – in De Helling, LE:EN en diverse horeca-spots daaromheen
Toegang: middagprogramma gratis; avondprogramma €30/€25 (UJazz-leden, kortingscode)/ €10 (aan de kassa, op vertoon studentenkaart

Jazzradar