Your Trusted 24 Hours Brook Service Provider !

Musical Landscapes CROSS

Cross releaseconcert

Robert Koemans Releaseconcert CROSS

De release van het album Cross was het eerste concert na bijna 4 maanden geen door de coronacrisis gehouden concerten in LantarenVenster. Eindelijk weer live luisteren en tekenen!
De zaal was omgetoverd tot sfeervolle concertzaal met tafels en stoelen erin. Ik had maar weinig materiaal meegenomen; een paar pennen, 2 stiften, een potlood en hele kleine vierkante papiertjes waarop ik de muziek kon weergeven. Blij om aan een tafeltje te kunnen zitten en in de donkere zaal elk muziekstuk te kunnen verbeelden. Naast mij aan de andere kant van de tafel zat iemand die nog nooit deze soort muziek had geluisterd en een concert ervan had bijgewoond. Mooi om na afloop met haar in gesprek te zijn en te horen dat diegene het prachtig vond en we ons verbonden voelden.

De muziek op Cross verbond en gaf rust. In de tekeningen ontstonden cirkels als eenheid, als begin- en eindpunt van een altijd doorgaande eeuwige beweging. Lijnen die stralen, zoals de muziek zich uitstrekt, de ruimte inneemt en uitstraalt naar haar publiek en luisteraars. Soms duidelijke en afgebakende vormen, kruisingen, overlappingen. Dan weer organische vloeiende vormen, afwisselend per nummer.

Ook de sfeer van de muziek wisselde. Klanken waarin een grote drive te horen was, dynamiek, verstilling, transformatie en groei. Het was een prachtig concert op een fijne avond, waarin ik op een zalig ontspannen manier via mijn Musical landscapes de muziek kon ontmoeten.

Anneke Haans

ROBERT KOEMANS
Robert Koemans – piano
Alessandro Fongaro – contrabas
Willem Romers – drums

RELEASECONCERT CROSS
Jazz International Rotterdam
LantarenVenster Rotterdam (NL), 3 juli 2020

jazzart